Sağlıklı Yaşam

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

zynpSon dönemde etrafımda en çok duyduğum konulardan birisi ‘sağlıklı yaşam eşittir, pozitifdüşünce, düzenlispor, sağlıklı beslenme’. Herkes bir şekilde yaşamını sağlıklı kılmak için çaba sarf etmeye başladı.

Birden bire çoğalan ve bu talebi hemen fark edip arz yaratan firmalar, adım başı spor salonları, tv’de sürekli verilen diyet programları, haberlere konu olan mide küçültme ameliyatları vb. Gün geçtikçe artan bir talep ve oluşan bir pazar söz konusu.

Bir taraftan çok iyi olduğunu düşünüyorum çünkü sağlıklı yaşam ve düzenli spor her insan için gerekli. Bedenen sağlıklı olmak, yakabileceğin kadar enerjiyi bedenine almak hem organların daha uzun ömürlü olması için hem de yapılan spor sayesinde salgılanan hormonlar hayattan daha çok keyif almayı ve ruh sağlığını olumlu yönde etkilediği için önemli.

İnsanların bu bilince varması ve harekete geçmiş olması beni gerçekten umutlandırıyor. Ancak diğer taraftan her işte olduğu gibi bu işin de piyasasından nemalanmak, üç beş bilgi ile pazardan pay kapmak adına insanların sağlığıyla oynayan bir grup hiç vakit kaybetmeden türedi maalesef.

Televizyonlarda, internet üzerinden, gazetelerde çeşitli uygun fiyatlı ürünlerle sağlıklı bedeni desteklediğini iddia eden, ucuz diyet listeleri ya da kişiye dikkat etmeden yalnızca yüzeysel bilgilerle hazırlanmış spor programları sardı her tarafı.

Çok tehlikeli olmasına rağmen talep görüyor olmasının tek sebebi ise insanların henüz bu konuda yeterince bilinçlenmiş olmaması. Maalesef ki halkımız araştırmayı sevmediğinden kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeye alışkın olduğundan bu alanda da aynı hatayı yapıyor ve sağlığını tehlikeye atıyor.

Diğer taraftan sosyal medya ve tv sektörünün sürekli vurguladığı ‘fit beden’ anlayışı nedeniyle güzellik algısı değişen toplumda fit olmak adına bıçak altına yatmaktan bile hiç çekinmeyen insanlar ortaya çıkmaya başladı.

Hatta geçenlerde bir iş adamı, Mustafa Koç’un ölümünden spor hocalarını ve mide ameliyatını yapan doktorları sorumlu tutan bir açıklama yaptı. Öldürülmüş olduğunu iddia etti. Üstelik maalesef ki bu ihtimal dahilinde.

Çünkü mide operasyonu geçiren, kalp riski taşıyan belli bir yaşın üzerindeki insanlara dikkatle uygulanması gereken spor aktivitelerinde özensizlik varsa ölüm kaçınılmaz olabilir.

Tabii ki Mustafa Koç sıradan doktor ya da hocalarla çalışmayacak kadar zengin. Tabii ki onunla ilgilenenler bunları hesaplayarak yapmışlardır işlerini. Ancak unutmamak gerekir ki söylenenler imkansız değil.

İşte bu nedenle ‘sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ düsturu ile yola çıkarken mutlaka kişisel özelliklerinizi dikkate alan, size uygun programı oluşturan ve hatta doktorunuzun onayladığı bir çalışmayı uygulamaya özen gösterin. Sağlıklı olayım derken sağlığınızdan olmayın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlıklı Yaşam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.