Yenişehir’de CHP’li Kadınlar Darbeye Karşı İmza Kampanyası Başlattı.

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

chp-kadin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nın başlattığı demokrasi için imza kampanyası Yenişehir’de de sürdürülüyor.

CHP Yenişehir Kadın Kolları Başkanı Semra Cingil, hem ilçe teşkilatı olarak hem de bizler CHP kadın kolları olarak darbe ve diktelere karşı tam demokrasi için Yenişehir’de 2 merkezde imza kampanyası başlattıklarını ifade ederek,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 madde halinde açıkladığı manifestoyu daha geniş kitlere duyurmak istediklerini belirtti.

Şimdiye kadar 2 noktada imza kampanyası yaptıklarını anlatan Cingil, çalışmaların her alanda devam ettiğini, ellerinden gelenin en iyisini yapmak için çaba içinde olduklarını ve iyi sonuçlar aldıklarını söyledi.

İşte O 12 Madde…

1) Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayalım. Camiye sokarsak toplumu böleriz. Adliyeye sokarsak adaleti bulamayız. Kışlaya sokarsak darbeyi önleyemeyiz.

2) Siyasette öz eleştiri yapmak ve geçmişi iyi tahlil etmemiz gerekiyor.

3) Milleti kardeş kılma yolunda kararlılığımız sürdürmeliyiz.

4) Devletin inşasında liyakat sistemini esas almalıyız.

5) 15 Temmuz darbe girişimi demokrasinin ne kadar önemli olduğunu bize gösterdi. Ne darbe, ne dikta, yaşasın tam demokrasi diyoruz.

6) Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip çıkmalıyız. Eğer bugün Cumhuriyet olmasaydı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olamazdı. Eğer bugün Cumhuriyet olmasaydı Sayın Karaman TBMM Başkanı olamazdı. Eğer bugün Cumhuriyet olmasaydı Sayın Yıldırım Başbakan olamazdı. Eğer bugün Cumhuriyet olmasaydı Anadolu’nun kuş uçmaz köyünde doğan Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı olmazdı.

7) Parlamenter sistemi güçlendirmek zorundayız.

8) Medyanın özgürlüğü. Bakın 15 Temmuz akşamı bağımsız medya olmasaydı belki hiç kimse sokaklara çıkmayacaktı.

9) Yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı. Hepimiz bunun üzerinde durmalı ve titremeliyiz.

10) Laikliğin ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz gösterdi. Laiklik din ve vicdan özgürlüğü demektir. Herkesin istediği gibi inanması ve ibadet etmesi demektir.

11) Demokrasinin kalkınması için mutlaka ve mutlaka sorgulayan bir eğitim sistemini hayata geçirmemiz gerekiyor.

12) Artık bütün dünya FETÖ’yü biliyor. Bu örgüt geçmişte Balyoz, Ergenekon, Casusluk davası dediler. Hiçbir günahı olmayan pek çok subayı hapse attılar. Buradan çağrı yapıyorum. Geçmişin mağdurlarına haklarını, itibarlarını iade edelim.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’de CHP’li Kadınlar Darbeye Karşı İmza Kampanyası Başlattı.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.