Yenişehir MHP: Babasultan İçler Acısı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

babasultan

MHP Yenişehir İlçe Başkanı Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte geçen hafta Babasultan Parkı’nda yaptıkları basın açıklamasında parkın içki ve esrar içilen bir mekan haline dönüştüğünü iddia ettiler. Açıklamada dikkat çeken nokta, sonradan Cami olarak hizmete açılmış bu yerle ilgili” Osmanlı’nın bize yadigarı kutsal bir ibadethanedir.” İfadelerine yer verilmesi oldu.

Açıklama şöyle:

Babasufltan Parkı’ndaŞuan da bulunduğumuz mekan tarihi 1300’lü yıllara dayanan ecdadımız Osmanlı’nın bize yadigarı kutsal bir ibadethanedir.

Maalesef bugün burada bu tarihi mekan ve şahsiyetlerin huzurunda Babasultan Parkı olarak bilinen yerin durumu içler acısıdır. Etrafta göründüğü üzere içki şişeleri vardır ve esrar içmekte kullanılan kova diye tabir edilen düzenekler her yerde görünmektedir. Park alanında sadece bir sokak lambası yanmakta, ortam aşırı derece karanlık ve her türlü kötülüğe ortam hazırlamaktadır.

Cami cemaati ve vatandaşların bu görüntülerden rahatsızlığı hat safhadadır. Karanlık izbe ve kötü görüntülerden dolayı cami cemaati korkudan namaza dahi gelememektedir!

Genç çiftlerin uygunsuz halleri bölgede oldukça rahatsızlık arz etmektedir. Vatandaşın Şifahen uyarıları, asayiş sıkıntılarına sebep vermektedir.

 Vatandaşların belediyeye müracaatları, parkın büyükşehir belediyesine devredilmesi bahanesiyle dikkate alınmamıştır.

Yenişehir Belediye meclisinin 4 Şubat 2015 tarihinde aldığı kararla bu parkın Bursa Büyükşehir Belediyesi ne tahsisi yapılmıştır.

Bursa Büyükşehir Belediye meclisinin 16.10.2014 tarih ve 1053 sayılı meclis kararı metninde mülkiyeti büyükşehir belediyesine geçen park alanlarında “bakım, güvenlik, esenlik vb” hizmetlerin de kendileri tarafından yapılacağı hususu vardır.

Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Babasultan parkında Büyükşehir’in verdiği hizmetlerin hiçbiri görülmemektedir. Parkın ihale aşamasında olduğu bilinmektedir ama bu tür ibadet mekanlarına saygı ve hürmeten ihale dönem süresinde sokak lambalarının bakımı lütfen yapılmalı etraftaki bu kötü görüntüler ecdat yadigarından derhal temizlenmelidir.

Biz burada 90 günde köprülü kavşak açmakla övünen Bursa  Büyükşehir Belediyesi’ne göreve çağırıyor, bu parkın düzenleme tarihine kadar güvenlik, esenlik ve bakım hizmetlerini yerine getirmelerini istiyoruz.

Yenişehir Belediyesi’nden de kendi hemşerilerinin huzurla ibadet, dinlenme ve güvenliği konusunda Büyükşehir Belediyesi nezdinde ağırlığını koymasını bekliyoruz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir MHP: Babasultan İçler Acısı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.