Temiz Bir Dünya İçin Ben Varım

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Temizlik Günü münasebetiyle Kozdere Mesire Alanında ve şehir merkezinde çevre temizliği etkinliği düzenlendi.

   Yenişehir Belediyesi ile Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER) Bursa Temsilciliğinin ortak organizasyonuyla gerçekleşen etkinliğe Belediye Başkanı Davut Aydın, Başkan Yardımcıları, SİYAMDER Bursa Temsilcileri ve dernek üyeleri, daire müdürleri, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Doğaya atılmış çöpleri temizlemek ve çevre kirliliği hakkında farkındalık yaratmak amacıyla her yıl düzenlenen çevre etkinliği, dünya genelinde Let’s Do It! Foundation tarafından organize edilen, Türkiye’de ise Sivil Yaşam Derneği koordinatörlüğünde ve Belediyenin işbirliğiyle gerçekleştirildi. Dünya Temizlik Günü sebebiyle yapılan etkinlikte Derviş Eroğlu Bulvarından Heykel Meydanına kadar olan alan ile Kozdere Mesire alanında bulunan çöpler çevre gönülleri tarafından toplandı.

Etkinlikte çevre gönüllüleri ile birlikte çöpleri toplayan Belediye Başkanı Davut Aydın etkinliğin amacına ilişkin yaptığı açıklamada “Bursa SİYAMDER Derneğinin, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerinin ve hemşerilerimizin katılımlarıyla çevre bilinci oluşturmak amacıyla kent merkezinde ve Kozdere Çamlık alanında temizlik yapıp çöp topladık. Belediyelerimiz kent merkezlerini temizliyor, ancak biz de vatandaşlar olarak kirletmeyerek buna destek olmalıyız. Kendi evimizin önünü, dükkanımızın önünü temiz tutmalıyız. Esas olan çevreyi temizlemek değil, kirletmemektir. Doğaya saygılı bir tüketim anlayışını benimseyerek gerçekten de ihtiyacımız olmayan tüketim alışkanlıklarını yavaş yavaş terk etmeliyiz. İhtiyacımız kadar tüketmeye başladığımızda, ürettiğimiz çöp miktarı gözle görülür oranda azalacaktır. Çöpümüzü de çeşitlerine göre ayrıştırarak attığımızda geri dönüştürülmesi çok daha kolay olacaktır. Temiz bir dünya için ben varım, şimdi BİZ olma zamanı” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Temiz Bir Dünya İçin Ben Varım
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.