Bursa’daki ÇGD tesisi yıkıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin Kültürpark İçerisindeki 33 Yıllık İdari Ve Sosyal Tesisini Yıktı. 

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi Dernek Lokali, AKP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan tahliye davası sonucu 12 Eylül’de boşaltılırken, 33 yıldır Reşat Oyal Kültürparkı içinde bulunan ÇGD’nin idari ve sosyal tesisi, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

ÇGD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, “Neredeyse tam 1 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nin ifade özgürlüğünden, ÇGD’den, bu kentin çağdaş gazetecilerinden intikam alma hırsına karşı mücadele ediyoruz. Nasıl ki 2 Aralık’ta Kuruluş yıl dönümümüzde kendisini bu kentin istenmeyen adamı ilan etmişsek, bugün bir kez daha diyoruz ki ÇGD’ye yönelik her saldırıyı çirkin zihniyetlerini, dün olduğu gibi yarın da teşhir etmeye devam edeceğiz.” Denildi.

ÇGD lokalinin yıkılmasına CHP'den tepki geldi.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi idari binası ve lokalinin Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce yıkılmasına tepki gösterdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın kişisel garezle ÇGD'nin kiracı olduğu binadan tahliye edilerek yıkımın gerçekleştirildiğini vurgulayarak, “Çağdaş Gazeteciler Derneği idari binası ve lokali oraya tekrar yapılacak" dedi.

Karaca'nın yazılı açıklaması şöyle:

"Ahmet Muhtar Efendi'den bu yana gelmiş geçmiş Bursa belediye başkanları arasında en vizyonsuz isim olarak dikkat çeken Alinur Aktaş'ın ilk ve tek büyük başarısı Çağdaş Gazeteciler Derneği lokalini yıkmak oldu. ÇGD Bursa Şubesi'nin Doğru Yol Partili Bursa Belediye Başkanı Teoman Özalp zamanında 1989 yılında kiraladığı ve Erdem Saker (ANAP), Erdoğan Bilenser (DSP), Hikmet Şahin (AKP) ve Recep Altepe (AKP) dönemlerinden geçerek bugünlere ulaşan 33 yıllık idari bina ve sosyal tesisi, AKP'li Alinur Aktaş'ın kişisel garezine kurban gitti."

Karaca: "Bu Enkaz Fotoğrafı, Akp'nin Çirkin Yüzünün Simgesidir"

"Bursa'yı yönetmekteki başarısızlığının gündeme getirilmesinden duyduğu rahatsızlığı Büyükşehir Belediye Meclisi kürsüsünde ÇGD'li gazetecileri hedef alarak birçok kez dile getiren Alinur Aktaş'ın girişimiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tahliyesi istenen ÇGD lokali, idari yargıda bir yıla yaklaşan girişimlerin olumlu sonuçlanmaması üzerine 12 Eylül 2022'de boşaltılmıştı. Alinur Aktaş ve yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi’nin ifade özgürlüğünden, ÇGD’den, bu kentin çağdaş gazetecilerinden intikam alma hırsının sonucu olarak, ÇGD’nin kurulduğu 1989’dan beri kullandığı idari bina ve lokali dozerlerle yerle bir edildi. Gördüğünüz enkaz fotoğrafı, AKP'nin yarattığı çirkinliğin simgesidir, AKP'nin çirkin yüzünün fotoğrafıdır. Her gün konser iptal eden, sadece Bursa'nın değil ülkenin kültür-sanat iklimini yozlaştıran AKP zihniyeti, basın özgürlüğünün de, yola gelmeyi ısrarla reddeden dürüst gazetecilerin de karşısındadır."

Karaca: "ÇGD Binası Oraya Tekrar Yapılacak"

"ÇGD lokalini yıkarak ÇGD'yi, ÇGD'lileri cezalandırdığını zanneden Alinur Aktaş'ın bu haksız-hadsiz tavrına verilecek bir cevabımız elbette var. Emin olun ilk seçimlerden sonra Alinur Aktaş'ın adını kimse hatırlamayacak. Alinur Aktaş'ın yıktığı Çağdaş Gazeteciler Derneği idari binası ve lokali oraya tekrar yapılacak."

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bursa’daki ÇGD tesisi yıkıldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.