BORSA Başkanı Bolaca adaylığını açıkladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Ticaret Borsası Başkanı Saim Bolaca, 5 Ekim günü yapılacak seçimlerde aday olacağını açıkladı. Yaptığı geniş açıklama sonrasında Yönetim listesini de paylaşan Bolaca, Yenişehir Ticaret Borsası Türkiye’de bulunan 113 ticaret borsası içerisinde 64. Sırada yer aldığını ve 2022 yılında Genel üye sayılarının 248’e ulaştığını söyledi.

Bolaca’nın başlıklar halinde yaptığı açıklama şöyle:

Borsa yönetimimiz ürün ve üye çeşitliliğini arttırmak için sürekli bir arayış içerisindedir. Ürün ve firma çeşitliliğinin artmasıyla doğru orantılı olarak borsa gelirlerimizin de artmasını ve dolayısıyla bu gelirle üretilebilecek hizmetlerin artmasını beklemekteyiz.

İlçemizdeki diğer kamu kurumları ve STK’lar ile koordineli çalışarak ilçemizi ve ilçemizde yetişen ürünleri ulusal mecralarda tanıtmaya çalışmaktayız.

Ülke genelindeki tarımsal üretim verimleri dünyadaki iyi modellerin çok gerisinde. Yenişehir Ticaret Borsası olarak bu konuyla ilgili dünya pratiklerini ve eğitimleri üreticimize aktarmak üzere bir çalışma başlatmış bulunuyoruz.

Yeni Dönemin 2 Stratejik Başlığı; Süt Verimi ve Yenişehir Mezbahası

Bölgemizin süt verimini arttırmak, yem faydalanma oranlarını yükseltmek üzere bu konuda dünya pratiklerini üreticimize aktaracak ve yerinde eğitimlerle verim çalışmaları yapacak tecrübeli bir besleme uzmanı ile birlikte çalışacağız.

Kasap ve besicilerimizin ortak arzusu olan Yenişehir Mezbahası’nın ıslahı konusunda Yenişehir Belediyesi ile birlikte çalışacağız. Mezbahamızın verimli ve uygun koşullarda çalışabilmesi için bazı revizyonlara ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Yenişehir Ticaret Borsası ve Yenişehir Belediyesi birlikte hızla yapacağı çalışmalar neticesinde bu önemli eksikliği giderecektir.

Üretim, Verim, Katma Değer, Çeşitlilik

Süt üretimi miktar ve verimini arttırmak istiyoruz

Bölge besi hayvanının Yenişehir’de kesilmesini, katma değerin burada kalmasını istiyoruz

Yenişehir’deki çiftçi ve tarımsal işletme sayısının artmasını istiyoruz

Yenişehir’deki ürün çeşitliliğinin artmasını istiyoruz

Tarım Ekonomisinin Gelişmesi Stratejik Görevimiz

Ülkemizde yaşanan Ekonomik krizler ve Pandemi dönemleri Ticareti çok farklı bir alana taşımış olup Borsamızın da uygun görüşü alınarak Türkiye’deki 113 Ticaret Borsalarının katılımıyla Türkiye ürün ihtisas Borsası devreye girmiştir.

Yenişehir Ticaret Borsamız kısa adıyla TÜRİB olan bu kuruluşun acentesidir. TÜRİBde yapılan alım satım işlemlerinden PAY almaktadır.

Ülkemizde yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle üyelerimizin kredilere ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla nefes kredileri 4 defa düzenlenmiş olup Ticaret Borsamız ve Kredi garanti Fonu aracılığıyla üyelerimizin kullanımına her defasında en az 3 milyon tl kredi %6 ila %8 oranlarında hizmete sunulmuştur. Aynı zamanda Ticari alışverişlerde kullanılmak üzere kamu bankalarıyla anlaşmaya gidilip tüccarın bir biri ile alışveriş ve kredi takası yapabileceği post kart sistemi devreye alınmıştır.

Lisanslı depo ve bu depolardaki ürünleri denetleyen Ürün Piyasası Aracı Kurumu(ÜPAK)’na Yenişehir Ticaret Borsası olarak izin verilen en yüksek pay oranı ile ortaklık başvurumuzu yapmış bulunuyoruz. Bu sayede Yenişehir’de bir lisanslı depo sistemi kuruluş çalışmalarımıza başlayacağız.

 İlçemize Modern bir Tahıl Pazarı projesi 2010 yılında hazırlanmış olup uygun imkanların oluşması halinde projenin hayata geçirilmesi beklenmektedir.

Sosyal Sorumluluk İşimizin Önemli Bir Parçası

İlçemizde Tarım laboratuarı ve çiftçilerimizin ücretsiz toprak analizi yaptırabileceği bir bölüm Osmangazi Lisesi bünyesinde Borsamız aracılığı ile yapılmıştır.

Uludağ Üniversitesi’ne bağlı İlçemizdeki İ.O.Meslek Yüksek Okuluna Tarım Bölümü kazandırılmıştır.

Bunun yanında Merkez sağlık ocağı dahil merkezi bütçeden pay alması geciken birçok kamu binasının tadilat işlemleri gerçekleştirilmiş olup hemşerilerimize hizmetin daha iyi ulaşması için çalışılmıştır.

İnsana yatırım En kutsal vazife olarak kabul edildiğinden İlçemizde öncelikle çiftçi ailelerimizin Yüksek öğrenim gören çocuklarına olmak üzere 1200 öğrencimize 12 yıl boyunca karşılıksız olmak üzere burs verilmiştir. 22 yıldır Üst kuruluşumuz T.Odalar ve Borsalar Birliğimiz önderliğinde İlçemizde bulunan yardıma muhtaç öğrencilerimize Kıyafet ve Kırtasiye yardımı yapılmaktadır Bu yılki 500 öğrenciye yapılan yardımın maddi değeri 100 bin liradır.

Aynı şekilde her ramazan ayında aynı oranda gıda yardımı da gerçekleştirilmektedir. Anaokulu projemizin ihalesi bitmiş, temel atma aşamasına gelinmiştir. Gelecek yıl faaliyete geçmesi planlanmaktadır.

Yeterli tecrübe, birikim ve genç kadrolara sahip olmamız önümüzdeki Süreçte en büyük avantajımız olacaktır. Yeni dönemde beyaz oy pusulamız ile yeni meclis üyelerimizi üyelerimizin teveccühüne sunuyoruz.

2022 Seçim Aday Listesi: Mustafa Sert, Hüseyin İşsever, Bolacalar un yem yağ san AŞ, Yenişehir Halk Ekmek ltd.şti, Şenol Ersoy, Apak un fabrikaları AŞ, Nurettin Genç, Naci Mane, Ahmet Dübek, Osman TOY ve Orallar yağ gıda nak AŞ

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BORSA Başkanı Bolaca adaylığını açıkladı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.