Doğaseverlerin Yeni Rotası Cennet Kanyonu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de doğaseverler tarafından keşfedilen yeni bir doğa harikası olan ve Yarhisar ve Günece köyleri arasında yer alan Cennet Kanyonu, kısa bir süre önce doğa tutkunları tarafından keşfedilerek adrenalin turlarının yeni gözdesi oldu. Cennet Kanyonu, Yenişehir ilçe merkezine ise 18 km uzaklıkta.

Zor Ve Tehlikeli Bir Parkur

Yaklaşık 6 km uzunluğunda olan kanyonda birçok şelale ve göl bulunmaktadır. Zor ve tehlikeli bir parkur olan Cennet Kanyonunda bazı yerlerde kayalar geçiş alanını daralmakta, suyun derinliği ise 5 metreye kadar ulaşmaktadır.

Türkiye’nin pek çok yerinden adrenalin ve doğa tutkunlarının ziyaret etmeye başladığı Cennet Kanyonunda, son aylarda Yenişehir Belediyesi’nin yaptığı düzenlemelerle birlikte kanyona olan ilgi artmıştır.

Başkan Aydın Kendisi Gibi Doğaseverlere Çağrıda Bulundu

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, son günlerde yaptığı girişimlerle Cennet Kanyonunu doğa turizmine kazandırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yaparak, adrenalin ve doğa tutkunlarını, bu kanyonu keşfetmek üzere ilçeye davet etmektedir.

Aynı zamanda kendisi de bir doğasever olan Başkan Aydın yaptığı çağrıda “Adrenalin tutkunları ve doğaseverlerin düzenlediği turlarda Belediyemiz yardımcı olmaktadır. Uzunluğu yaklaşık 6 km’dir. Kanyon boyunca birçok şelale ve göl bulunmaktadır, bazen şelaleleri tırmanmak zorunda olduğunuz, bazı yerlerde kayaların geçiş alanını çok fazla daraltıldığı, bazen 4 – 5 metre derinlikte suya girdiğiniz, kimi zaman da yüzmeniz gereken oldukça keyifli ve eğlenceli zaman geçireceğiniz bir o kadar da zorlu ve güzel bir parkur. Özellikle sıcak yaz aylarında buz gibi su ile serinleyip buranın güzelliklerini görmek ayrı bir heyecan verecektir. Kanyon geçişleri zor ve tehlikelidir, bu yüzden kanyon geçişi yapmayı düşünüyorsanız mutlaka kanyonu ve bölgeyi bilen birileri ile gidiniz. Tüm kanyon geçişleri için gideceğiniz kanyonu daha önce geçmiş tecrübeli kişiler ile geçiş yapmanızı ve asla yalnız hareket etmemenizi tavsiye ederiz. Yüzme biliyor olmanız sizin için iyi olacaktır. Can yeleğiniz var ise yanınıza almanızda faydalı olacaktır” dedi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Doğaseverlerin Yeni Rotası Cennet Kanyonu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.