Yenişehir’de Elektrik Hatları Yer altına Alınıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve elektrik iletimini daha güvenli hale getirmek amacıyla elektrik hatlarının yer altına alınıyor.

Belediyesi başkanı Davut Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Talebimiz doğrultusunda Bursa Caddesi 1600 m, İznik Caddesi 2300 m, Bilecik Caddesi 578 m ve İnegöl Caddesi 1984 m, elektrik tesislerinin yeraltına alınması kapsamında Bursa Caddesinde Uedaş ile birlikte çalışmalara başladık. Önümüzdeki süreçte plan ve programa tabii bir şekilde diğer cadde ve sokaklarımızı da tamamlayacağız.” Dedi.

Başkan Aydın, konuşmasını “Böylece hem görüntü kirliliğinden hem de tehlikeli elektrik hatlarından kurtulmuş olacağız. Yenişehir’e modern bir kent görünümü kazandırmak için yerinde tespit ettiğimiz eksik çalışmaları en aza indirme gayreti içerisindeyiz.” Şeklinde sürdürdü.

 Özelikle fırtınalı havalarda kopan ve zaman zaman tehlike saçan elektrik kabloları yeraltına alınması vatandaşları sevindirdi. “ En küçük bir rüzgar estiğinde kesintilere neden olan elektrik kablolarının yeraltına alınması,  yol kenarına dikilen ağaçların kesilmekten ya da orantısız bir şekilde budanmasından, elektrik direklerinin oluşturduğu görsel kirlilikten kurtulmuş olacağız. “diyen vatandaşlar yaprak döken ve çiçek açan ağaçlarla, mevsimsel değişimin yaşanması ve kent estetiği açısından da yol ağaçlarının önemine dikkat çektiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’de Elektrik Hatları Yer altına Alınıyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.