Geleceğin Mesleği Dürüstlük Olacaktır

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Demirciler ve Madeni İşler Sanatkarları Esnaf Odası ve Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ortaklaşa düzenledikleri ‘Alanında Fark Yaratan Kişi ve Kuruluşlarla Hasbihal’ etkinliklerinde iki değerli Yenişehirli işadamı konuk oldu.

Yurt konferans salonunda düzenlenen etkinlik öncesi konuklar kahvaltıda bir araya geldiler.

Kahvaltı sonrası yapılan söyleşide ilk olarak Yenişehir Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, söz aldı ve öğrencileri etkinliği dikkatle izlemeleri konusunda uyardı.

Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Şahin’de konuşmasında,. Geleneksel hale gelen ‘Alanında Fark Yaratan Kişi ve Kuruluşlarla Hasbihal’ konulu söyleşilerimizin bu ayki konukları Yenişehirli değerli işadamları Caner Kerman ve Rıdvan Sevim oldular. Her ikisine de teşekkür ediyorum.”dedi.

   Daha sonra konuşan Yenişehir Demirciler ve Madeni İşler Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Yusuf Süer’de yaptığı konuşmada, ‘Gençler bizim geleceğimizdir. Bu nedenle oda olarak onların gelecekte iyi birer birey olabilmeleri için bize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız. Gençler hayatları boyunca birçok kararlar alıyorlar. Bunun en önemlisi meslek seçimidir. Biz bu konuda da onların yanında ve destekçileri oluyoruz’ dedi.

 Daha sonra konuşan PAY Teknik Ortaklarından Yenişehirli işadamı Caner Kerman’da, 30 yıl önce öğrencilerin oturduğu yerde kendilerinin oturduğunu belirterek, ‘Allah’ın insana verdiği en büyük nimetlerden birisi beyindir. Doğru kullandıktan sonra herkesin beyni kendine özeldir. Meslek liseleri kesinlikle memleket meselesidir. Bu nedenle kesinlikle okulunuzu ve eğitiminizi küçümsemeyin. Sizler olmazsanız bizim gibi kuruluşlar da olmaz’ diyerek kariyer ve iş haşatından örnekler vererek nereden nereye geldiğini anlattı.

 Rıdvan Sevim Atölye’si sahibi Rıdvan Sevim de Gelecekteki en önemli mesleğin dürüstlük olduğunu belirterek, ‘dürüst olmadıktan sonra hiçbir işte başarılı olamazsınız. Bu nedenle dürüst ve iyi ahlaklı olmak başarının en büyük sırrıdır. Bunun yanı sıra herkesin içinde bir yetenek vardır. Bunu keşfetmelisiniz. Bizler bu günlere kolay gelmedik. Türlü sıkıntılar, mücadeleler sonucu buralardayız. İnşallah gelecekte sizlerde bizim bulunduğumuz yerde olacaksınız. Bunun için dürüstçe, ahlaklı bir biçimde çok çalışmalısınız’ diyerek Yenişehir’den başlayan ve şu an önemli bir iş kariyerine giden süreci öğrencilerle paylaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geleceğin Mesleği Dürüstlük Olacaktır
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.