İşgalden kurtuluşun 100. Yılını Kutladık

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 100. Yılı düzenlenen törenlerle kutlandı. Coşkulu kutlamalara Yenişehirliler yoğun ilgi gösterdi. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız okundu ve bayrağımız göndere çekildi. Saat 11.00'da Kaymakamlık makamında tebrikler kabul edildi.

Eski Belediye Meydanı'nda düşman işgalinden kurtuluş canlandırıldı. Türk ordusu adına bir askeri personel Belediyeye gelerek görevlendirilen komutan tarafından Türk bayrağı göndere çekildi. Bir asker tarafından şanlı bayrağımız Belediye Başkanı Davut Aydın'a teslim edildi.

Kaymakam Rahmi Köse'nin tebrikleri kabulünden sonra işgalden kurtuluş temsili olarak canlandırıldı. Ardından ilçenin kurtuluşunu gerçekleştiren askerler tarafından Türk bayrağı Belediye Başkanı Davut Aydın'a teslim edildi. Başkan Aydın, belediye balkonundan geleneksel konuşmasını yaptı.

Başkan Aydın konuşmasında şunları kaydetti: "Elleri öpülesi kutlu ceddimiz Osmangazi’nin şehrinde, bu gurur gününde hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Çok şükür, ecdadımızın emaneti Yenişehir’imiz, bu günde dimdik ayakta, doğru yerde, doğru ellerdedir. Türk milletinin yanında, Türklüğün tarafında ve vahdetin yolundadır. Sevgili Yenişehirliler; 6 Eylül, Anadolu’muzda topyekûn kurtuluşa giden yolun önemli kilometre taşlarından biri, Yenişehirlilerin kıyama kalkarak kahramanlığını Milli Mücadele tarihimize armağan ettiği gündür. Kutlu olsun. Bu vesileyle Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte silah arkadaşlarını ve Yenişehir’in işgalden kurtuluşuna vesile olan büyük kahramanları ve tüm istiklal sevdalılarını yâd ediyorum.

Şehitlikler ziyaret edildi

Kurtuluş etkinliklerinin son bölümünde Belediye Meydanı'nda Yenişehir Belediyesi Mehter Takımı konser verdi. İşgalden kurtuluş programının son bölümünde Selimiye ve Kıblepınar Şehitlikleri ziyaret edildi.

Törenlere Kaymakam Rahmi Köse, Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, Belediye Başkanı Davut Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Zehra Varol, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İşgalden kurtuluşun 100. Yılını Kutladık
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.