Balibey Ortaokulu Yunus Emre’yi Andı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

IMG-20160504-WA0079

Yenişehir Balibey Ortaokulu, Yunus Emre Haftası dolayısıyla Koç Ortaokulu salonunda bir etkinlik düzenledi. Hak aşığı Yunus Emre’nin hayatından ve şiirlerinden kesitler sunulduğu etkinlik gecesi büyük ilgi gördü.

Etkinlik programı, Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasından sonra Okul Müdürü Kerim Bozkuş’un açış konuşmasıyla devam etti. Bozkuş yaptığı kısa konuşmada, Yunus Emre’yi anlattı. Bozkuş, “Yunus Emre’yi Anmak İçin, Anlatmak İçin Hazırlamış Olduğumuz Programımıza Hoş Geldiniz” diyerek başladığı konuşmasını “Yunus Bir Alim, Filozof, Müderris ya da bir bilgin değildir. Yunus Bir Derviştir, Hak Aşığıdır, Tasavvuf Şairidir, Hak Şairidir, Halk Şairidir” şeklinde sürdürdü.

Konuşmasında, Yunus Emre’nin Hacı Bektaş, Tabduk Emre ve Mevlana ile karşılaşmasını da anlatan Bozkuş, Yunusu’un Tabduk Emre Dergahında 40 yıl süreyle odun taşıdığını ve hiç eğri odun getirmediği bilgisini paylaştı.

20160504_151949

Anma programı, Yunus Emre şiirleri, sözleri, video sunumu ve ney dinletisiyle devam etti. Yunus Emre İlahileri korusu tarafından okunan ilahiler sonrasında ise etkinlik programı Yenişehir Belediyesi ney grubunun ezgileriyle tamamlandı.

Etkinlikte görev alan öğrenciler daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdiler

IMG-20160504-WA0060

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Balibey Ortaokulu Yunus Emre’yi Andı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.