Kampanyaya ilk bağış Başkan Aydın’dan

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediye Başkanı Davut AYDIN 29 Eylül 2020 Salı günü Uludağ Üniversitesi Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen “Yenişehir’in Geleceği İçin El Ele” konulu basın toplantısına katıldı.

Sinanpaşa Külliyesinde düzenlenen basın toplantısına, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ, Yenişehir Kaymakamı Suat SEYİTOĞLU, Yenişehir Belediye Başkanı Davut AYDIN, U. Ü. Yenişehir İ.O. MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet SİNCİK, daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu yeni yerleşke arazi ihtiyacı için “Yenişehir’in Geleceği İçin El Ele” konulu yardım kampanyası başlatıldığının açıklandığı basın toplantısında ilk olarak konuşan U. Ü. Yenişehir İ.O. MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet SİNCİK, 1996 yılından bu yana 9 program ve 1162 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetine mevcut binalarda devam edildiğini ancak tam kapasite ile faaliyet gösteren Yüksekokulun, fiziki anlamda artık yetersiz kaldığını ifade etti. Fiziki ve sosyal alan yetersizlikleri sebebiyle Yenişehir Kaymakamlığı ile Yenişehir Belediyesinin katkılarıyla Barcın Mahallesinde bulunan, Yenişehir’in Bursa girişindeki 94 dönümlük 2873 nolu parselin mera vasfından hazine arazine dönüştürülmesi sonucu gereken 330.000 TL tutarındaki bedelin, Kasım 2020 tarihine kadar Hazine Bakanlığına yatırılması zorunluğunu belirten Prof. Dr. Mehmet SİNCİK “Bacasız Sanayi olarak adlandırdığımız üniversitemizin yeni kurulacak yerleşkeye taşınması, Yenişehir’in vizyonuna ve geleceğine büyük katkı sağlayacaktır. Yenişehir’in Geleceği İçin El Ele kampanyamıza kamuoyunun desteğini bekliyoruz” dedi.

Basın toplantısında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Davut AYDIN ise Yenişehir’de eğitim ve spor alanında olduğu gibi Yüksekokulun kurulumundan her aşamasına kadar büyük katkıları olan ve kendi adına taşıyan İbrahim ORHAN Bey’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Doğma, büyüme bir Yenişehirli olarak ilçemize kazandırılacak bu yerleşke en çok beni mutlu eder. Geleceğimiz olan gençlerimizi eğitimi adına yapılacak her türlü desteği gerek Belediye gerekse şahsım olarak yapmaya hazırım. Bu anlamda Yenişehir’in Geleceği İçin El Ele kampanyasına 5000 TL bağışta bulunarak ilk katkıyı ben sağlamak istiyorum. Başta işadamlarımız olmak üzere hemşehrilerimin bu kampanyaya destek vermelerini istiyor şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yenişehir Kaymakamı Suat SEYİTOĞLU ise Yenişehir’in geleceği açısından kampanyanın büyük önem taşıdığını vurguladığı konuşmasında “Devlet yatırımlarının en önemlisi üniversitelere yapılan yatırımlardır. Bu anlamda STK’ların harekete geçirilip, kampanyanın gündeme taşınması gerekmektedir. Önemli olan ilçemizde bulunan dinamiklerin harekete geçirilip vizyonumuzun hayata geçmesine öncülük etmek gerekmektedir. Yeni yerleşkenin konumu, buraya yüksekokulun taşınması Yenişehir’in geleceği açısından önemlidir. Biz buraya fakülte açılmasını istiyoruz, bu konudaki

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kampanyaya ilk bağış Başkan Aydın’dan
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.