O Artık Anılarımızda Kalacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de yeni devlet hastanesinin hizmete başlamasıyla, 1960 yılında yapılan ve yaklaşık 60 yıl sağlık hizmeti veren eski Yenişehir Devlet Hastanesi binası yıkıldı.

Hastane binasının yıkılma süreci Yenişehirli vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.  Binanın yıkım süreci Yenişehirli vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülerken her birinin yüzüne hüzün vardı. Hüznün nedeni; Hizmet verdiği süre içinde milyonlarca kişiye sağlık hizmeti veren ve binlerce anının adresi olan binanın yıkılmasıydı.

Anılar canlandı. İlk kuruluş yıllarından itibaren tüm aşamalarını bilen Yenişehirli vatandaşlar sadece binanın geçirdiği aşamaları değil aynı zamanda görev yapan doktor ve diğer sağlık çalışanlarından tüm tanıdıklarını konuşup andılar.

Yenişehir Devlet Hastanesi’nin Tarihçesi

Yenişehir Devlet Hastanesi 1960 yılında 14.791 metrekare açık alan üzerine tek bina halinde kurulmuş.

 1990 yılında birinci ek bina ile desteklenerek 6171 metrekare kapalı alan üzerine oturmuş ve 2007 yılı itibarı ile en kısa zamanda hizmete hazırlanan modern hastane şartlarına haiz ek kısımla daha güçlü bakımlı donanımla desteklenmiş halkımızın isteklerini karşılar hale gelmiş.

Mevcut 58 yatak kapasitesi önce 62 lere çıkarılıp koğuş tipinden iki ve tek kişilik içinde duş ve tuvaleti bulunan oda sistemine geçilmiş, yeni ameliyathane ve doğumhaneye kavuşulmuştur.  2013 Yılı itibari ile yapılan düzenlemelerden sonra da yatak kapasitemiz 80 e ulaşmıştır.

1960 yılından bu yana hizmet veren Yenişehir Devlet Hastanesi, geçen yıl mart ayında yeni hastane binasının devreye girmesiyle boşaltılmıştı.

Eski Devlet Hastanesi’nin Olduğu Bölgeye Kaymakamlık Konağı ve Adliye Taşınacak.

Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan Yenişehir Devlet Hastanesi’nin yeni yerine taşınmasının ardından boşalan iki binadan birine adliye taşınacak, diğer bina ise yıkılarak yerine kaymakamlık binası yapılacak.

Adliye binasının taşınacağı 2 bin 720 metrekarelik binada onarım ve düzenleme çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, “Bin 650 metrekarelik diğer binada ise yıkım çalışmaları başladı. 1 ay içinde tamamlanacak olan yıkım çalışmalarının ardından Kaymakamlık Konağı’nın inşa edileceği arsa ortaya çıkmış olacak” dedi.

Bu bölgede ayrıca bin 70 metrekarelik bölüme ise 5 katlı bir bina inşa edileceğini ifade eden Başkan Aydın, “Buraya da Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Servis birimleri gelecek. Böylece eski hastane bölgesi Kaymakamlık Konağı, Adliye ve geniş kapsamlı bir Sağlık Merkezi olarak değerlendirilecek” diye konuştu.

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
O Artık Anılarımızda Kalacak
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.