Üreticinin sorunları toplantıda anlatıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Süt Birliği Başkanı Tuna, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin de katıldığı toplantıda sorunları dile getirdi. Tuna, Bakan Kirişçi'den gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Artan maliyetlerin süt üreticilerini oldukça zorladığını vurgulayan Tuna, "Elektrik fiyatlarından kaynaklanan maliyet artışlarına dikkat çekmek istiyorum. Üreticiyi kapsayan bir indirim modeli belirlenmeli, üreticiye indirimli fiyat tarifesi uygulanmalı" dedi. Gençleri köyde tutabilmek için köyde yaşamanın özendirilmesi gerektiğini vurgulayan Tuna, halen sürmekte olan göçün başka türlü durdurulamayacağını belirtti. Tuna, "Öncelikle bu konuyla ilgili özel bir proje yapılmalı, tarım ve hayvancılık cazip hale getirilmeli" dedi.

Bursa Sektör Toplantısı'nda üreticilerin sorunlarını anlatan Tuna, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'den gerekil önlemlerin alınmasını istedi. Tuna, özellikle artan maliyetlerin süt üreticilerini oldukça zorladığını vurguladı.

Elektrik fiyatlarından kaynaklanan maliyet artışlarına dikkat çeken Tuna, üreticiyi kapsayan bir indirim modelinin uygulanması gerektiğini belirtti. Tuna, üreticiye indirimli fiyat tarifesi uygulanmasını istedi.

Süt üreticilerinin üretim koşullarının sıkça değiştiğini ve artan maliyetlerin üreticileri çok zorladığını ifade eden Tuna, 1 kilo süt ile 1 kilo 300 gram yem almaya dayalı ölçünün değiştiğini anlattı.

Buzağı üreme parametresinin uygulanmasında ciddi sorunlarla karşılaşıldığını ifade eden Tuna, bu uygulamanın kaldırılması gerektiğine işaret etti.

Üreticinin destekleme kalemlerinin sayıca çok fazla olduğuna işaret eden Tuna, bu durumun devlet desteği başvurularında zaman kaybı yarattığını, evrak işlerinin yoğunlaştığını, bir an önce destek kalemlerinin sayısının azaltılarak uygulamanın sadeleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Gençleri köyde tutabilmek için köyde yaşamanın özendirilmesi gerektiğini vurgulayan Tuna, "Öncelikle özel bir proje yapılmalı, tarım ve hayvancılık cazip hale getirilmeli" dedi.

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Üreticinin sorunları toplantıda anlatıldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.