Yenişehir’de Hava Kargo Taşımacılığı Başlıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve BTSO Lojistik A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Koçaslan Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Yenişehir TSO Şubat ayı olağan Meclis Toplantısına katılan Koçaslan “Bursa iş dünyasının lojistik maliyetlerinin azaltılması hedefiyle kurguladıkları BTSO Lojistik AŞ’nin çalışmaları kapsamında Yenişehir Havaalanı’nın mart ayından itibaren hava kargo taşımacılığı hizmeti vermeye başlayacağını açıkladı.”

Türkiye'nin üretim, ihracat ve istihdam yolculuğuna güç katan çalışmalara imza attıklarını ifade eden BTSO Lojistik A.Ş.Başkanı Koçaslan, firmaları hızla gelişen üretim teknolojileri ve her geçen gün zorlaşan rekabet şartlarına hazırlamak adına bu önemli projeyi Mart ayında hizmete açacaklarını açıkladı. BTSO tarafından kurulan BTSO Lojistik AŞ ile 2001 yılından bu yana atıl vaziyette bulunan Bursa Yenişehir Havalimanı Hava Kargo Tesisleri’ni iş dünyasının kullanımına sunacaklarının müjdesini veren Başkan Koçaslan, “Yenişehir Havalimanı’nda başlatacağımız uluslararası hava kargo taşımacılığı ile başta Avrupa olmak üzere Ortadoğu ve Asya ülkelerine ürünlerin doğrudan ulaşmasını sağlayacağız. Altyapı çalışmalarını tamamladığımız merkezimizde inşallah 12 Mart’ta yurt dışı uçuşlarına başlanacak. BTSO Lojistik AŞ ile lojistik maliyetlerini minimize ederken, Bursa iş dünyasının ihracatına katkı sağlayacak ve bölgemizi havayolu kargo taşımacılığında önemli bir üs haline getireceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Yenişehir TSO adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Torun “öncelikle BTSO na teşekkür ederim.Bu proje İlçemiz ile Bursa ve çevre il ve ilçelerin iş dünyasına önemli katkı sağlayacaktır. Tarıma dayalı bir ekonomisi bulunan ilçemizde üretilen yaş sebze ve meyvelerin ihracatı için Havaalanımızın yıllardır atıl vaziyette olması sebebiyle İstanbul havaalanları kullanılmakta idi. 12 Mart’tan sonra artık kendi havaalanımızı kullanacağız. 9500 m2 kapalı, 10000 m2 açık alanı ile önemli bir kargo kapasitesine sahip olan Yenişehir Havaalanını sadece ilçemiz değil, çevre ilçelerden hatta İzmir, Antalya gibi illerdeki büyük firmalarında ihracat için kullanmak istediklerini biliyoruz. Ülkemiz ihracatına çok büyük katkı sağlayacak olan bu proje ile İlçemiz havayolu kargo taşımacılığında önemli bir yere sahip olacaktır.” Dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’de Hava Kargo Taşımacılığı Başlıyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.