“Yenişehir İttifakı” Yenişehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kaya Röportajı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayrıntı: Neden aday oldunuz?

Mehmet Kaya: Yenişehir’de seçime katılan partilerdeki mevcut durum nedeniyle aday oldum. Kurulan ittifaklar nedeniyle mutsuz ve küskün olan vatandaşları temsil etmek için aday oldum. Kurulan ittifakları her partiden seçmene bir dayatma olarak görüyorum. Yenişehir ittifakı bu dayatmalara tepki olarak çıktı ve ben de bu nedenle aday oldum.

Ayrıntı: Yenişehir’de nelerin yapılamadığını düşünüyorsunuz?

Mehmet Kaya: Hiçbir şey yapılmadığı için aday oldum. Yapmak için geliyoruz

Ayrıntı: Biz yapacağız dedikleriniz neler?

Mehmet Kaya: Dosan fabrikasının yerini satın alan benim arkadaşım. Kendisiyle görüştüm. Orası yeniden salça fabrikası ve soğuk hava deposu olarak hizmete açılacak. Bununla birlikte üç adet fabrika 1 yıl içinde Yenişehir’de kurulacak. İşsiz gençlerimiz burada iş sahibi olacak. Mevcut biber pazarı eksikleri giderildikten sonra yeniden çalışır hale getirilecek. Aynı biber pazarının ikincisini Yolören’de açacağız.  Şehrin iki tarafında iki ayrı Pazar alanı köylümüze hizmet verecek.

Ayrıntı: Bugün itibariyle tüm seçmenlere ulaşabildiniz mi?

Mehmet Kaya: Seçmenin % 90’ına ulaştık. Mesajlarımızı ilettik. Sadece 8 Mart kadınlar gününde tüm evlere girdik ve 7 bir karanfil dağıttık. Tüm mahalle ziyaretlerimizi geceli gündüzlü sürdürüyoruz.

Ayrıntı: Yine bugün itibariyle durumunuzla ilgili bir değerlendirme yapar mısınız?

Mehmet Kaya: En yakın rakibimizden bir puan öndeyiz.

Ayrıntı: (bu soru sizi çok ilgilendirmiyor belki ama diğer adaylar için hazırlandı.) İttifak partileri içinde var olduğu bilinen küskün ve kafası karışık seçmenle ilgili ne tür girişimleriniz oldu? Sonuç alabildiniz mi? Şu anki durum nedir?

Mehmet Kaya: Bizim böyle bir sorunumuz yok. Daha önce de söylediğim gibi biz o seçmenler için o seçmenlerin talebi üzerine aday olduk.

Ayrıntı: Siyasi partilerin seçim çalışmaları sırasında çoğalamadıkları ifade edilir. Böyle bir sorununuz var mı?

Mehmet Kaya: Bizim böyle bir sorunumuz yok. İhtiyaç duyduğumuz sayıdaki seçmeni seçim çalışmalarına katabiliyoruz. Geniş katılımlı seçim çalışmalarında çok iyi sonuçlar alındığı ya da daha etkili olduğu kanaatinde değiliz.

Ayrıntı: Seçimi kazanacağınızı düşünüyor musunuz?

Mehmet Kaya: % 100 düşünüyorum.

Ayrıntı: İttifak partileri dışındaki partilerden oy alabilecek misiniz?

Mehmet Kaya: Yenişehir’de faaliyet gösteren bütün parti tabanlarından oy alacağız. Daha öncede belirttim, bizim aday olmamızın nedeni zaten onlar.

Ayrıntı: İlk işiniz ne olacak?

Mehmet Kaya: Temizlik. Önce Yenişehir’i temizleyeceğiz.

Ayrıntı: Siz kazanacaksanız diğer adayların ne yapabilecekleri hk bir yorumunuz var mı?

Mehmet Kaya: Onlar memur ben başkanım.

Ayrıntı: Seçmene duyurmak istediğiniz mesajlarınız nelerdir?

Mehmet Kaya: Yenişehirli tüm seçmenlerimizi seviyorum. Kazandıktan hemen sonra onların hayatını kolaylaştıracak ilk tedbirleri ilk altı ay içinde alacağız. Kapalı Pazar yeri ve otopark sorunu ilk 6 ayda bitirilecek. Hizmete girecek alan, haftada bir gün pazaryeri olarak, Cumartesi-Pazar günleri araba pazarı, diğer günler de otopark olarak hizmet verecek.

Ayrıntı: 31 Mart yerel seçimleri kapsamında başlattığımız “başkan adaylarıyla röportaj” talebimize cevap veren Mehmet Kaya’ya yoğun geçen seçim çalışmaları arasında, bize ayırdığı zaman ve sorularımıza verdiği samimi cevaplar için teşekkür ederiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Yenişehir İttifakı” Yenişehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kaya Röportajı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.