Yenişehirli atletler Konya’da maraton koştular

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “3. Uluslararası Konya Yarı Maratonu” 31 ülkeden binlerce sporcunun katılımıyla yapıldı. Maratona Yenişehir’den katılan 9 atlet derece yapamadılar ama katıldıkları gruplarda yarışı bitirmeyi başardılar.

Maratona katılan Yenişehirli atletlerin çoğu, emekli olduktan sonra koşmaya başlamış ve giderek alışkanlık haline gelmiş. Her biri, haftanın en az iki gününde 10 kilometreden az olmamak üzere koşuyor. Diğer günlerde de yine 20 kilometreyi bulan uzun yürüyüşler yapıyorlar. İlerlemiş yaşlarına rağmen sağlıklı kalmalarını bu yürüyüş ve koşulara bağlıyorlar. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yapılan koşulara katılıyorlar.  Başarılı olmayı, derece yapmak olarak değil yarışı bitirmek olarak görüyorlar. Gerek yarış sırasında gerekse sonrasında yaşadıkları mutluluğu anlatırken her birinin gözleri parlıyor.

Yenişehirli atletlerden birisi olan İsmail Kahraman ile konuştuk. Kahraman, yaptıkları işi şöyle anlatıyor: “sigarayı bıraktım. Yememe içmeme dikkat ediyorum. Koşmaya başladıktan sonda kendimi daha sağlıklı hissediyorum. Birçok şikayetim koşmaya başladıktan bir süre sonra azaldı. Kısa sürede vazgeçilmez bir uğraş haline geldi. Sabahın erken saatlerinde kalkıp kilometrelerce yürümek ve koşmak zaten çok güzel. Buna bir de yarışma heyecanı katılınca vazgeçilmez oluyor.  Yarışlara katılıyoruz. Giderken, yarışlar sırasında ve sonrasında her aşamasından tat alıyoruz. Farklı kişilerle tanışıyor ve dostluklar kuruyoruz. Hiçbir zararlı alışkanlığım yok.”

İşte, Konya maratonunda koşan Yenişehirli atletler ve kendi gruplarındaki dereceleri:

10 kilometre genel klasmanda yarışan Süleyman Satılmış 115’inci, İsmet özler 141’inci, Eyüp Çakır 138’inci, Vedat Ayas 246’nci, Alpaslan Canoğlu 304’üncü, Fikri Vizirhan 611’inci, İsmail kahraman 875’inci oldu. Yarı Maraton’da ise genel klasman 12 kilometre yarışını ise Rıza Yıldırım 316’ncı, Asım Yıldırım 338’inci tamamladı.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehirli atletler Konya’da maraton koştular
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.