Muhtarlardan Başkan Özel’e Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehirli muhtarlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü için düzenlenen törene, tüm mahalle muhtarlarının yan ısıra siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Muhtarlar, törene katılmayan Belediye Başkanı Ercan Özel’i protesto ederek organize ettiği yemek programına katılmadı. Konuyla ilgili CHP İlçe Başkanı Deniz Dörtkardeş ile MHP Yenişehir İlçe Başkanı Arif Eren tepki gösterdi.

Muhtarlar, Atatürk Anıtı önünde yapılan törenin ardından, bu duruma tepki olarak, Başkan Özel’in Sinanpaşa Külliyesi’nde muhtarlar için düzenlediği yemeğe katılmayarak toplu halde Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş’ın, Köfteci Yusuf’un Yenişehir tesislerinde verdiği yemeğe katıldılar.

CHP İlçe Başkanı Dörtkardeş: ‘Muhtarlarımız bizim göz bebeğimizdir’.

Konuyla ilgili ilk tepki CHP İlçe Başkanı Deniz Dörtkardeş’ten geldi.  ‘Muhtarlarımız bizim göz bebeğimizdir ‘diyen Dörtkardeş’in açıklaması şöyle:

” Halkımızla aramızda köprü vazifesi sağlayan gururumuz, göz bebeğimiz olan muhtarlarımızın öncelikle 19 Ekim muhtarlar gününü kutluyoruz çalışmalarında başarılar diliyoruz. Bugün ilçemizde heykel Meydanı’nda düzenlenen 19 Ekim muhtarlar günü etkinliğine Cumhuriyet Halk Partisi olarak katıldık. İlçemizde bulunan tüm siyasi partiler sivil toplum örgütleri de programa katıldı. Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel’in düzenlenen etkinliğe katılmaması muhtarların ve ilçenin tepkisini çekmiştir. Bizler her zaman dün olduğu gibi bugün de muhtarlarımızın yanındayız”

MHP Yenişehir İlçe Başkanı Arif Eren: “Belediyenin başı Ercan Özel’in, muhtarlarımıza yönelik bu değersizleştirme tavrını şiddetle ve en güçlü şekilde kınıyoruz. Değerli muhtarlarımızın bu ilkeli ve dik duruşlu tavırlarını sonuna kadar destekliyorum” diyen Eren’in muhtarları esas alarak yaptığı açıklaması özetle şöyle:

​Bugün İlçemizde, bu denli önemli bir görev ifa eden muhtarlarımız adına ne yazık ki çok talihsiz bir olay yaşandı. Kendisini her fırsatta “Yerel Yönetim Uzmanı” olarak tanıtan Belediyenin Başı Ercan Özel, Yerel Yönetimlerin kilometre taşı olan Muhtarlarımızın özel günü olan 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebeti ile Yenişehir Heykel Meydanında yapılan törene büyük bir sorumsuzluk örneği göstererek katılmadı. Belediyenin başı olan Ercan Özel, seçilmesinden sonraki ilk muhtarlar gününde sergilediği bu sorumsuz tavır ile muhtarlarımıza ne kadar önem verdiğini (!!) göstermiş oldu.

​ ​Belediyenin başı Ercan Özel’in, muhtarlarımıza yönelik bu değersizleştirme tavrını şiddetle ve en güçlü şekilde kınıyoruz. Belediyenin başı Ercan Özel’in diğer günlerde değerli muhtarlarımıza karşılık zaten var olan bu değersizleştirme tavrını 19 Ekim Muhtarlar gününde en üst düzeye çıkararak devam ettirmesini ve muhtarlarımızı hiçe saymasını kabul etmiyoruz.

​Göründüğü kadarı ile Belediyenin Başı Ercan Özel’in; muhtarlarımızın içine çıkacak yüzü, muhtarlarımıza söyleyecek sözü yoktur. Eyy kendini Yerel Yönetim Uzmanı olarak tanıtan Gafil!!! Senin karakterin ve tıynetin insanları seçimi kazanana kadar kullanmak üzerine kurulmuş olabilir. Ancak, Yenişehir’de insanlar her zaman yüz yüze bakacağını bilir ve buna göre hareket eder. Yenişehir’de hiç kimse birbirine, “seçim geçene kadar” diye bakmaz ve yaklaşmaz.

Belediye Başkanı Ercan Özel: Tepkiler ardından Belediye Başkanı Ercan Özel bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Garnizon Komutanı’nın katılmadığı bir çelenk törenine Yenişehir Belediye Başkanı’nın katılması devlet iradesine ve protokol kurallarına aykırı olacağı apaçık bir gerçektir.” Denildikten sonra “şahsıma karşı gösterilen tepkinin, siyasi ve provokatif bir yaklaşım olduğu düşünülmektedir.” İfadesine yer verildi.

Açıklama özetle şöyle:

19 Ekim Muhtarlar Günü’nü layıkıyla kutlamak amacıyla, Kaymakamlığımızın görevlendirilmesiyle Muhtarlar Günü kutlama komisyonu oluşturulmuştur. Belirlenen komisyon da Muhtarlar Derneği Başkanımız, Kaymakamlık ve belediyemizden görevliler yer almıştır. Yapılan toplantı sonucunda Muhtarlar Günü çerçevesinde düzenlenecek etkinliklerin içeriği hakkında herkesin mutabakatıyla ortak kararlar alınmıştır.

Komisyonun aldığı kararlar doğrultusunda ilk olarak bir çelenk sunma töreni planlanmış, Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının bu törene katılmaması kararlaştırılmıştır.

Çelenk töreni sonrası muhtarlarımızın onuruna düzenlenen yemek programında protokolümüzün muhtarlarımızı karşılayacağı ve ağırlayacağı komisyon kararı ile planlanmıştır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Muhtarlardan Başkan Özel’e Tepki
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.