Yenişehir’in Kurtuluşunda 104 Yıllık Gurur

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, 11. Uluslararası Altın Biber Festivali etkinlikleriyle birlikte düzenlenen programlarla kutlandı.

Yenişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, ilçe genelinde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Kurtuluş yıl dönümü programları ile Uluslararası Altın Biber Festivali etkinlikleri aynı günlerde vatandaşlarla buluştu.

Kutlamalar, 6 Eylül sabahı Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Çelenk töreninin ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve Türk bayrağı göndere çekildi.

Tarihi Belediye Meydanı’nda Kurtuluş Canlandırıldı

Saat 11.00’de Tarihi Belediye Meydanı’nda Yenişehir’in düşman işgalinden kurtuluşu temsili olarak canlandırıldı. Canlandırmanın ardından Türk ordusunu temsilen bir askeri personel Belediye binasına geldi. Görevli komutan tarafından göndere Türk bayrağı çekilirken, bayrak bir asker tarafından Yenişehir Belediye Başkanı’na teslim edildi.

Belediye balkonundan müftülük müezzini tarafından kurtuluş salası okunurken, aynı anda ilçe genelindeki camilerden de sala sesleri yükseldi. Belediye balkonundan vatandaşlara hitap eden Belediye Başkanı, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi.

Şehitlerin Kabirleri Ziyaret Edildi

Kurtuluş programı, mehter takımının gösterisiyle devam etti. Etkinliklerin ardından Kurtuluş Savaşı şehitleri, Selimiye ve Kıblepınar’da bulunan kabirleri başında anıldı. Akşam saatlerinde ise kutlamalar devam etti. Formun Altı

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’in Kurtuluşunda 104 Yıllık Gurur
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.