Büyük tatil başladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören yaklaşık 11 bin öğrenci için son zil çaldı. Öğrenciler geçen hafta karnelerini alarak yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatiline başladı. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı takviminin olası tarihlerine göre; Okullar 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak.

Geçen hafta Yenişehir’de karne ve tatil heyecanı vardı.  İlkokul, ortaokul ve lise son sınıf öğrencileri mezuniyetin yanı sıra yaz tatilinde kayıt heyecanı yaşadılar. Yenişehir’de 2022-2023 yılı eğitim-öğretimin tamamlanmasıyla ilgili düzenlenen karne töreni Süleymanpaşa ve Tahirağa İlkokulu’nda yapıldı.

Kaymakam Rahmi Köse, Hava Meydan Ve Garnizon Komutanı Albay Dr. Kadri Bahtiyar, Belediye Başkanı Davut Aydın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının sona ermesi münasebetiyle İlçemiz Süleymanpaşa ve Tahirağa İlkokullarına giderek karne dağıtım törenlerine katıldılar ve öğrencilerin karne heyecanına ortak olup tüm öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek, yaz tatilini iyi bir şekilde değerlendirmelerini istediler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, yayımladığı sene sonu mesajında öğretmen, veli ve öğrencilere ayrı ayrı hitap etti!

Öğretmenlere hitaben, “ Öğretmenlik bir meslek değil, bir yaşam biçimidir. Hiçbir öğretmen sabah evden ayrılırken "İşe gidiyorum. “demez, "Okula gidiyorum. “der. Çünkü okul sizin "ikinci eviniz, ikinci aileniz" olmuştur.” Diyen Ayaz, Velilere hitaben de “Bizler; ancak sizin attığınız temeller, ördüğünüz tuğlalar üzerine yeni tuğlalar koyabiliriz. Çünkü eğitim "öğrenci-aile-okul" üç sacayağı üzerine oturur” diye seslendi.

Ayaz’ın mesajında öğrenciler de vardı. Ayaz, öğrencilere, “ Karnelerinizdeki notlar sadece başarınızı ölçen birer araçtır. Önemli olan "mükemmel" olmak değil; yeteneklerini keşfedip onları geliştirmek, eksiklerini görüp onları tamamlamaktır” dedi ve Zamanlarını iyi değerlendirmelerini istedi.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Büyük tatil başladı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.