Gaziler Günü Kutlandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

gazi

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilişinin 95.Yıldönümü ve Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Yenişehir’de de törenlerle kutlandı. Bilindiği gibi bu tarih 2002 senesinde çıkartılan yasa ile Gaziler Günü olarak kabul edilmişti.

Yenişehir’deki Gaziler günü kutlama programı 19 Eylül Pazartesi günü Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma töreni ile başladı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Gaziler Derneği tarafından gerçekleştirilen çelenk sunmanın ardından saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla sürdü. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Gaziler Derneği temsilcisi Hikmet Öztürk yaptı.

Törene katılan protokol Atatürk Anıtı önündeki bu törenin ardından Muharip Gaziler Derneği Yenişehir temsilciliğini ziyaret etti. Ziyaretin ardından Müstecip Kılıçaslan(Müstecip Onbaşı) Orhaniye köyünde bulunan kabri ziyaret edildi.  Çanakkale kahramanı Müstecip Onbaşı, Orhaniye köyünde bulunan kabri başında anıldı. Çanakkale savaşları sırasında Turkuvaz adlı Fransız deniz altısını top atışıyla esir alan Müstecip Kılıçaslan, mezarı başında anıldı. Yenişehir Kaymakam Vekili A. Hamza Pehlivan ve Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gaziler Günü Kutlandı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.