Kosova’daki Kardeş Okullar Yenişehir’de

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa–Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Kardeş Okul Projesi” kapsamında; Kosova PristineFushe Milli Eğitim Müdürlüğü heyeti Milli Eğitim Müdürü İslam Şabani başkanlığında ki bir heyet Yenişehir’i ziyaret ettiler.

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz heyeti makamında kabul ederek onları ağırladı ve çeşitli hediyeler verdi.

Heyet ile birlikte okul müdürlerinin de katılımı ile 4 günlük program da okullar arası “Kardeş Okul Projesi” kapsamında; Yenişehir Koç Ortaokulu, TOKİ Orhangazi Ortaokulu, Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Koyunhisar Ortaokulu ile Kardeş Okul Protokolü imzalandı.

Kosova Pristine Fushe Milli Eğitim Müdürü İslam SHABANİ başkanlığında iki müdür yardımcısı ve altı okul müdüründen oluşan dokuz kişilik heyet, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’i de ziyaret etti.

Bursa–Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin koordinatörlüğünde Yenişehir ilçemizdeki okullarla imzalanan Kardeş Okul Protokolüyle her iki ülke okulları arasında kaynaşma, dostluk, kardeşlik ve karşılıklı olarak kurumların, öğretmenlerin ve öğrencilerin bilgi ve teknoloji paylaşımını sağlamak hedefleniyor.

Yenişehir İlçe Milli eğitim Müdürü Musa Ayaz, Program çerçevesinde kurumların tanıtımı ile ilgili ziyaretler yapıldığını belirterek, ‘ İlçemizin ve ilimizin önemli tarihi yerleri ziyaret edilerek tarihi mekanlar tanıtıldı. Kaynaşma, dostluk, kardeşlik ve karşılıklı olarak kurumların, öğretmenlerin ve öğrencilerin bilgi ve teknoloji paylaşımı ile eğitimin kalitesini artırmayı hedefledik. Kosova PristineFushe Milli Eğitim Müdürü İslam Şabani, şube müdürleri ve okul müdürlerinden oluşan ekibini ziyaretlerinden ve ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Yapılan protokollerin hayırlı olması temenni ediyor ve kurulan bu kardeşlik köprüsünün uzun yıllar devam etmesini diliyorum’ dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kosova’daki Kardeş Okullar Yenişehir’de
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.