Geçmişten Gelen Fotoğraflar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Yenişehir Ortaokulu’nun Son, Lisenin İlk Mezunları 

s.069                 

Yenişehir Ortaokulu’nun son mezunları (1968), Yenişehir Lise'nin ise ilk mezunları (1971) oldu. Ortaokulun son, lisenin ilk mezunları, mezuniyetlerinin 20. yılında bir araya geldiler. İlçemiz Belediyesinin Su Deposu Sosyal Tesislerinde (Eskiden Dolapbaşı diye anılırdı)eşleri ve öğretmenleriyle birlikte 1991 yılının yazında toplanarak mezuniyetlerinin 20. yılını kutladılar.

Ortaokulun son, lisenin de ilk mezunlarından olan Kamil Öz bu kareyi güncellerken anılarını şöyle dile getirdi: “Ortaokul 3/A sınıfından 1968 yılında mezun olduğumuzda okul müdürümüz İbrahim Bozunoğulları idi. Çok çalışkan ve disiplinli bir insandı. Okula başladığımız 1965/66 döneminde güney kısımdaki yarım olan inşaatı bitirerek o bölümü yatakhane yapmıştı. 1967/68 döneminde ise kuzey bölümdeki ek binayı temelden inşa ederek Yenişehir Lisesine güzel bir eser bırakmıştı."

Fotoğraftakilere gelince:

Ayaktakiler soldan itibaren: İsmail Uysal ve eşi, İrfan Çığırdan ve eşi, arada Fuat Hürcan, Mehmet Yaşar, Zerrin Karatuğ, Ercüment Nalıncıoğlu, Öğretmen Suat Nurcan, Fatma Beysel, Öğretmen Suat Akdeniz, arkada Erdoğan Gençer, Öğretmen Hikmet Şar, Saadet Seyri, Meliha Efe, Suat Gençöz ve eşi, Yusuf Ziya Ülker ve Recep Güner ( Adaş).

Oturanlar soldan itibaren: Ali Benim, İbrahim Ay (Eski Belediye Başkanı), Kamil Öz, Behçet Destereci, Enver Görür, Süleyman Şişko, Selahattin Çetin, İsmail Süpürtülü, Mustafa Tümtürk ve Yakup Nuri Ülker. Kaynak: Turgut Yüce’nin “Yenişehir Belleği” adlı kitabıgecmis

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçmişten Gelen Fotoğraflar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.