Akıllı Duraklar Geldi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Yenişehir’de bazı noktalara akıllı duraklar, wifi bağlantılı oturma bankları ve engelli aracı şarj aleti kurma çalışmaları tamamlandı.

Belediye Başkanı Davut Aydın, Akıllı durakların ilçede dolmuş bekleyen vatandaşların yaz ve kış aylarında yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldıracağını belirterek, akıllı durakların kurulumunun tamamlandığını söyledi.

Aydın, "Toplam 5 adet akıllı durak siparişi vermiştik. 10 koltuklu akıllı durakların içinde engelli araçları için şarj cihazı, engelli girişi, klima, kütüphane ve TV ünitesi bulunuyor" dedi.

   Başkan Aydın, ‘Akıllı durak siparişi verdikten sonra şehir içi minibüsçülerimiz ile bir araya gelerek nerelerde yoğunluklar yaşandığını öğrendik. Bundan sonra kurmayı düşündüğümüz bölgelerde vatandaşlarla bir araya gelip yeri konusunda mutabık kaldık. Şu an Yediyol Meydanı, Hastane önü, heykel, okullar bölgesi ve Askerlik Şubesinin önünde uygun olan yerlere akıllı durak kuruldu. İnşallah birkaç gün içinde duraklarımız faaliyete geçecektir’ dedi.

     İlçenin değişik noktalarına ise wifi bağlantılı oturma banklarıyla 1 adet engelli arabası şarj aleti de monte edileceğini söyleyen Aydın, "Akıllı duraklar, wifi bağlantılı oturma bankları ve engelli aracı şarj aleti montajıyla ilçemizin önemli eksiklerinden bazıları kapatmış olacağız" diye konuştu.

   Akıllı durakları vatandaşımızın rahat etmesi için kurduklarını belirten Davut Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü; ‘Bizlerin görevi vatandaşlarımızı rahat ettirmek. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Akıllı duraklarımızın içinde klima olacak, TV olacak, kütüphane olacak, telefon ve engelli aracı şarj butonları olacak. Bunları buralara kurmak önemli değil. Önemli olan bunları koruyup kollamak ve kendi malımız gibi sahip çıkmak. Bu konuda vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Bunların bakımlarını biz yapacağız. Ancak koruyup kollaması vatandaşımıza kalıyor. Duraklar 7/24 kamera sistemi ile takip edilecek. Bu nedenle duraklara zarar verecek olan vatandaşlar tespit edilip kamu malına zarar vermekten haklarında işlem başlayacak’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Akıllı Duraklar Geldi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.