Ata’ya hakaret ‘ifade özgürlüğü’

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünde “Olmasaydı da olurduk” manşeti atılması ‘ifade özgürlüğü’ kapsamında değerlendirildi.

Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde, Sancaktar Dergisi’nin Yeni Akit Gazetesi’ne vermiş olduğu, siyah zemin üzerine “Olmasaydı da.. Olurduk.. 1881-1938” ibareli reklam nedeniyle aralarında gazetemiz köşe yazarı Av. Onur Cingil ’in de bulunduğu Türkiye’nin birçok yerinden duyarlı vatandaş, Sancaktar Dergisi ve Yeni Akit Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde geçen hafta görülen davada; anılan reklam ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirerek sanıkların beraatını karar verildi.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Avukat Onur Cingil ”Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’e, ölüm yıldönümünde, basılı bir yayın ile, tüm kamuoyuna duyurarak, doğum ve ölüm yılları yazılmak suretiyle ne kast edildiği açık bir şekilde hakaret kastı belli edilerek, “Olmasaydı da Olurduk” demenin Atatürk’ün hatırasına hakaret anlamına gelmeyeceğine dair “skandal” bir karara imza atılmıştır. Böyle bir karar hukuken ve vicdanen kesinlikle kabul edilemez. Yapılan bu gayri ahlaki reklam ifade özgürlüğü gibi tarafımıza sunulmuşken, gerçekten ifade özgürlüğünü kullanan, sokakta eylem yapmak isteyen genç kardeşlerim, özgür bir şekilde yazı yazmak isteyen yazarlarımız, aydınlarımız, muhalefet yapmak isteyen fakat mecliste sille tokat dövülen muhalefet milletvekilleri, hapislere atılan, öldürülen vatandaşlar için ifade özgürlüğü ne yazık ki düşünülmemektedir. Hukuka ve vicdana aykırı verilen bu karar tarafımdan temyiz edilecek olup, verilen karar 5816 Sayılı Yasaya tamamıyla aykırı olduğundan, bu karar Yargıtay’ca kesinlikle bozulacak ve sorumlular en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Her zaman olduğu gibi davamı sonuna kadar sürdüreceğim” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ata’ya hakaret ‘ifade özgürlüğü’

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.