Yenişehir’e Otomotiv Araştırma Merkezi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Yenişehir’deki otomotiv test

merkezinin yanına, TÜBİTAK olarak otomotivle ilgili bir araştırma merkezini de hedeflediklerini bildirdi.

 

Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) 53’üncü Genel Kurulu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleşti. Genel Kurulda konuşan Işık, TSE’de artık zorlamayla iş yapma alışkanlığının olmadığını, bakanlık görevini devraldığında TSE ile ilgili iki konunun önlerine geldiğini söyledi.

 

Bunların ilkinin yurtdışı faaliyetleri olduğunu belirten Işık, “Balkanlarda, Orta Asya’da, Kafkaslarda, Ortadoğu’da, Kuzey Afrika’da var olacaksak, oralarda çok ciddi standardizasyon ve kalite uygunluk belgesi hizmeti vermek durumundayız. Ama bunu da bizim iç mevzuatımızla yapmamız çok mümkün değil. Hemen çalışmaya başladık, arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik ve kısa süre içinde Bakanlar Kurulu’na sevk ettik. Birkaç gün içinde ümit ediyorum, Sayın Başbakanımızın imzasına hazır hale gelecek” dedi. Bunu sadece otomotiv

için söylemediğini belirten Işık, bunun Türkiye için büyük bir rakam olduğunu kaydetti. Işık, “Hedefimiz, mümkün olan tüm testleri Türkiye’de yapmak” diyerek, otomotivin, Türkiye’nin en güçlü olduğu sektörlerden biri olduğunu kaydetti.

 

Otomotivde yeni çağı ıskalamamak için çok önemli bir çalışma yürütüldüğünü bildiren Işık, “Hibrit ve elektrikli otomobil konusunda çalışmamızı çok yoğunlaştırdık ve buradan bir Türk markasının çıkmasını hedefliyoruz. Bunun için de önemli çalışmaları yürütüyoruz. Bir taraftan TÜBİTAK çok önemli çalışmaları artık sonuçlandırma aşamasına getirdi. Onunla ilgili önümüzdeki bir kaç gün içinde gereken açıklamayı yapacağız. Diğer taraftan da hibrit ve

elektrikli yerli otomobil çalışmasını hızlandıracağız. Bunların markalaşması sürecinde en fazla ihtiyaç duyduğumuz alan, standardizasyon ve test alanları. İşte bu noktada TSE’nin bütün imkanlarını seferber ederek, Bursa Yenişehir’de bir arazinin Türkiye’deki hatta Avrupa’daki en güçlü otomotiv test merkezi haline dönüştürülmesi çalışmasına başladık, şu anda hızlı bir şekilde kamulaştırma işlemlerine devam ediyoruz. Burada bir adım daha atacağız. Yenişehir’deki otomotiv test merkezinin yanına, TÜBİTAK olarak otomotivle ilgili bir araştırma merkezini de hedefliyoruz” diye konuştu.

 

TSE Başkanı Hulusi Şentürk ise, Yatırım harcamalarının tutarı 39 milyon lirayı bulduğunu, özellikle Otomotiv Test Merkezi, Yüksek Gerilim Güç Laboratuvarı ve Araç Muayene istasyonlarımızın yapımı yolunda da önemli mesafeler kat edildiğini söyledi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’e Otomotiv Araştırma Merkezi

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.