Bakan Işık: Otomotiv Test Merkezi Bağımlılığı Azaltacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık`ın, geçen hafta iki günlük Bursa programı nedeniyle Yenişehir Havaalanı`na indi ve ilçemizde kurulacak olan Otomotiv Test Merkezi’ne ait projeleri ve kurulacağı alanı inceledi. Fikri Işık’ı havaalanında Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Adnan Kamıl, Oda ve Dernek Başkanları karşıladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bursa’da Bosch Tesisleri’nin açılışının ardından TÜBİTAK’a bağlı Bursa Test ve Analiz Laboratuvarları’nı basına kapalı olarak ziyaret etti.

Yenişehir İlçesi’nde yapılacak otomotiv test merkeziyle ilgili olarak konuşan Bakan Işık, “Türkiye’nin özellikle otomotiv testlerinde dışa bağımlığı azaltacak her yıl milyonlarca doların dışarı gitmesini engelleyecek bir proje. Bu noktada Bursa Yenişehir’de 3 milyon metrekareden daha fazla bir alının otomotiv test merkezi olarak ayrılması ve Avrupa’nın ve dünyanın sayılı otomotiv test merkezinin kurulması kararını almıştık. Bakanlar Kurulu’ndan kamulaştırma kararını çıkardık. Şu an kamulaştırma ve diğer işlemler devam ediyor. Arzumuz en kısa zamanda otomotiv test merkezinin Yenişehir’de faaliyete geçmesidir” dedi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Işık: Otomotiv Test Merkezi Bağımlılığı Azaltacak

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.