Yenişehir MHP’den Çarpıcı Açıklamalar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

*Herkes Belediye Meclis Toplantılarını İzlemeli

*Ödül Bizleri Gururlandırmadı

*İçme Suyumuz İle İlgili Gerçekler Saklandı

Yenişehir MHP İlçe Başkanı Nihat Doğan, Meclis grubu sözcüsü Ercan Özel ve Basın birim Başkanı Koray Aydın gazetemizi ziyaret etti. MHP heyeti gazetemiz sahibi ve sorumlu müdürü Hüseyin Şentürk ile sohbet etti.

Belediye Baştanı Süleyman Çelik’in “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” seçilmesi ve Yenişehir içme suyu ile ilgili hazırlanan “İnsani tüketim amaçlı kullanılamaz” raporu konuşma konularının en önemli maddeleri oldu.

Söz konusu ödül ile ilgili olarak, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in 10 aylık görev süresi içinde ne yaptığı ve neyi güzel yaptığı sorgulandı ve bunun insan aklıyla ve zekasıyla alay etmekten başka bir şey olmadığı ifade edildi.

 

MHP İlçe Başkanı Doğan: Herkes Belediye Meclis Toplantılarını İzlemeli

MHP İlçe Başkanı Nihat Doğan Meclis toplantında yapılan konuşmalara değindi. Yenişehir insanının aleyhinde olan her konuda hassas olduklarını söyleyen, bu anlamda da Yenişehir belediye meclis toplantılarını izlediğini belirten Doğan, “ilginç işler oluyor, Yenişehir kamuoyu bu gelişmelerin birçoğunu bilmiyor. Bu nedenle meclis toplantıları daha çok kişi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından düzenli olarak izlenmeli. Göz göre göre yapılan yanlışların faturasını yine biz Yenişehirliler ödüyoruz” dedi.

 

Yapılan konuşmalara, geçen hafta yapılan Yenişehir Belediye meclis toplantısında yaşananlar damga vurdu. Meclis toplantısında MHP Meclis grup sözcüsü Ercan Özel tarafından dile getirilen konular değerlendirildi.

Yenişehir MHP Meclis Grubu sözcüsü Ercan Özel, “Bizler geçen hafta Belediye Meclis toplantısında üç temel konuda tepki gösterdik, soru sorduk. Şehir merkezinin alt yapı çalışmaları nedeniyle yeniden kazılmasını partimiz basın açıklaması olarak Yenişehir kamuoyu ile paylaştı. “ dedi ve diğer önemli iki konuyu özetledi.

MHP Meclis Grup sözcüsü Ercan Özel: Ödül bizleri gururlandırmadı

Özel, ilk olarak belediye başkanı Süleyman Çelik’in, Yılın En Başarılı Belediye Başkanı seçilmesini eleştirdiklerin ifade etti ve Ne yaptınız? Neyi güzel yaptınız da yılın en iyi belediye başkanı seçildiniz? “ diye sordu ve  “Türkiye’de en başarılı belediye Başkanı Yenişehir Belediye Başkanıysa vay halimize” dedi. Sözlerini,” Özel, Belediye başkanı başarılıysa Yenişehir belediye meclis üyeleri de başarılıdır. Öyle anlaşılırı. Ama bu ödül bizleri ve Yenişehir kamuoyunun gururlandırmadı ” şeklinde sürdüren Özel, bunun insan zekasıyla alay etmekten başka bir anlamının olmadığını ifade etti.

“İçme suyumuz ile ilgili gerçekler saklandı”

 

Ercan Özel’in, belediye meclis toplantısına taşıdıklarını söylediği bir diğer önemli konu, Yenişehir içme suyu ile ilgili hazırlananİnsani tüketim amaçlı kullanılamazraporu oldu. Bursa valiliği Halk sağlığı Müdürlüğü, halk sağlığı laboratuarı tarafından hazırlanan 29 Aralık 2014 tarihli raporda, içme suyu ile ilgili normal ve normal olmayan tüm değerler belirtilmiş ve değerlendirme bölümünde bu suyun İnsani tüketim amaçlı kullanılamayacağı yazılmış. Rapora esas olan numuneyi Yenişehir kaymakamlığı toplum sağlığı merkezi göndermiş.

Ercan Özel, bu konuyu Meclis toplantısında dile getirdiklerini, raporu Başkan ve Belediye Meclis üyelerine gösterdiğini ifade etti. Durumu çok vahim olarak değerlendiren Özel, “ bu rapordan Yenişehir belediye başkanı ve diğer ilgili kurumların haberi var. Konuyu Yenişehir kamuoyu ile paylaşmak gerekirdi. Paylaşılmadı. Ben raporu göstermeden önce Meclis’te sordum. Yenişehir içme suyu ile ilgili bir rapor var mı? Varsa sonuç nedir? Dedim. Bana bizzat Belediye Başkanı Çelik, raporun olduğunu ama herhangi bir sorunun olmadığını söyledi. Bunun üzerine elimdeki raporu belediye meclisi ile paylaştım. Bu rapor ile haftalardır Yenişehir devlet hastanesinde yaşanan yoğun şikayetler arasında bir ilişki olduğunu düşünüyorum, Yüzlerce insan haftalardın Yenişehir devlet hastanesine, ishal, ateş, kusma benzeri şikayetlerde başvuruyor, tedavi olmaya çalışıyor. Benzer hastalıklarda kullanılan ilaçların çoğu bazı eczanelerimizin stoklarında yok. Burada, Yenişehir Belediye Başkanı Çelik’in halk sağlığını tehlikeye atacak bir ihmali söz konusudur.  Başkan Çelik, bu raporu inkar edeceğine gereğini yapmalı, bu süre içinde kamuoyunu uyarmalıydı. Doğru olan buydu ama yapılmadı.” Dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir MHP’den Çarpıcı Açıklamalar

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.