Başkan Çelik manipülasyon yaptı mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Yenişehir İlçe Başkanı ve Meclis üyelerin geçen ay yaptıkları basın toplantısında, Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in, Otomotiv Test Merkezi’nin Karacabey’e gidebileceği yönündeki açıklaması değerlendirilmişti. MHP, Çelik’in bu açıklamasının Yenişehir kamuoyunda manipülasyon olarak algılandığını söyledi ve “Yenişehirli hemşerilerimizin seslerine kulak vererek Milliyetçi Hareket Partisi olarak yaptığımız basın toplantısında bu konuyu dile getirdik” denildi.

MHP’nin açıklamasına göre,  Otomotiv Test Merkezi’nin Yenişehir’de yapılacağı kesindi ve bunu Belediye Başkanı Süleyman Çelik de dahil olmak üzere herkes biliyordu. Başkan Çelik, konunun MHP tarafından dile getirilmesinden sonra gerçeği söylemek zorunda kaldı ve” Otomotiv Test Merkezi Yenişehir’de Yapılacak.” Dedi.

MHP tarafından geçen hafta gazetemize yapılan açıklamada, “Otomotiv Test Merkezi Karacabey’e Mi Gidiyor?” başlığı ile yapılan habere vurgu yapıldı ve Başkan Çelik’in bu açıklamada, “İlçemiz ve ülkemiz açısından çok önemli bir yatırım olan Otomotiv Test Merkezi yatırımını hızlandırmak için TSE, kamulaştırma çalışmalarına hız vermişti. Yapılan kamulaştırma çalışmalarının ardından fiyatların aşırı derecede yüksek olduğunu belirten TSE yetkilileri, bu şartlarda Yenişehir yerine yatırımın Karacabey ilçesine kaydırılabileceğini ifade ediyorlar. Bu yatırım Yenişehir’den kaçarsa ilçe adına tarihi kayıp olur” dediği belirtildikten sonra şu ifadelere yer verildi.

Bu açıklamalar Yenişehir halkında büyük bir şaşkınlık oluşturdu. Birkaç yıl önce Bakanlar Kurulunda karar alınan ve İlçemizde yapılacağı resmi gazetede yayınlanan Otomotiv Test Merkezi’nin başka ilçeye kaydırılacağının ihtimalinin, Yerel Yönetimin başında ki bir ismin bildirmesi büyük bir üzüntü ile karşılandı. Bu açıklamaları bir manipülasyon olarak algılayan Yenişehirli hemşerilerimizin seslerine kulak vererek Milliyetçi Hareket Partisi olarak yaptığımız basın toplantısında bu konuyu dile getirdik.

Otomotiv Test Merkezi ile ilgili olarak son durum ve gelişmeleri sorduğumuz ve bu konuda ivedilikle cevap beklediğimizi belirttiğimiz basın toplantımızda, Kent Konseyi’ni, Ticaret Sanayi Odamızı ve STK’larında katılımıyla ortak bir basın açıklaması yapılmasını ve konuya açıklık getirilmesini istedik.

MHP’nin Yenişehir Halkı Adına Yaptığı Bu Haklı Arayış Meyvesini Verdi. Yaptığımız basın toplantısı sonrası Belediye Başkanı Çelik; bir açıklama yapmak zorunda kaldı ve Ankara’nın yanında bizlerinde bildiği bir gerçeği tekrar kamuoyu ile paylaşmak zorunda kaldı; “Otomotiv Test Merkezi Yenişehir’de Yapılacak.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Çelik manipülasyon yaptı mı?

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.