Beklenen Oldu, Davut Aydın Kazandı.

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı Davut Aydın, Belediye Başkanı seçildi. Davut Aydın, 16 Bin 637 oyla seçimin galibi olurken en yakın takipçisi Ercan Özel, seçimi 13 Bin 931oyla 2. Sırada tamamladı.

Seçime giren diğer partilerden, Mehmet Kaya (SP), 2 Bin 501, Halil Akyün (HDP) 812, Müzeyyen Ünlü (DP) 234, M.Mauammer Çelik (DSP) 165, Hasan Uslu (BBP) 124, Feridun Öztürk (Vatan) 91,Cemil Bale (BTP) 80 ve bağımsız aday Baki Şahan112 oy aldı.

Bu sonuçlara göre Yenişehir Belediye Meclisinde, Cumhur İttifakının belediye meclis üye sayısı 16, Millet İttifakının ise 9 olarak belirlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçiminde Yenişehir’de Mustafa Bozbey 16 Bin 853 oyla en yakın rakibi Alinur Aktaş’a 411 oy fark attı. Aktaş, Yenişehir’de 16 Bin 442 oyla 2. oldu.

Diğer adaylardan; Mehmet Atmaca 1.064 (Saadet Partisi), Suna Soydaş Fırat 206 (Vatan Partisi), Metin Engin 183 (Demokrat Parti), Ahmet Murat Özbilge 133 (DSP), Şevket Tamaç 93 (BTP), Mehmet Yavuzkan 43 (TKP) ve bağımsız aday Osman Uğur 23 oy aldı.

Seçimi kazandığının kesinleşmesi üzerine MHP İlçe Teşkilatı’nda büyük bir sevinç yaşandı. Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen kutlamada konuşan Davut Aydın, kendisini destekleyenlere teşekkür etti ve “Zaferimiz Mübarek Olsun. Öncelikle 31 Mart seçimlerine yüksek oranda bir katılım sağlayan, sandığına sahip çıkan tüm Yenişehirli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Seçim sonuçlarının başta Yenişehir’imiz olmak üzere Bursa’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Mazbatalarını Aldılar

31 Mart seçimlerini kazanan Cumhur İttifakı MHP adayı Davut Aydın ve belediye meclis üyeleri, mazbatalarını teslim aldılar.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’ndeki törende konuşan Başkan Aydın, seçimde emeği geçen herkese teşekkür etti ve bir gün sonra yapılacak devir teslim töreni için herkesi davet etti.

Belediye başkanı Davut Aydın, devir teslim sonrasında kutlama amacıyla çiçek göndermek isteyen vatandaşlara, bunun yerine Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği’ne bağış yapmalarını istedi. Hesap numarası veren Aydın, yapılacak bağışlar için teşekkür etti.

Davut Aydın Göreve Başladı

Yenişehir Belediye Başkanı seçilen Davut Aydın, mazbatasının ardından Belediye Başkanlığı görevini devraldı.

Görevi Davut Aydın'a görevi devreden ve kendi yakasındaki belediye başkanlığı rozetini takan önceki dönem Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Davut Aydın'a başarılar diledi. Davut Aydın’da yakasındaki Türk bayrağı rozetini Süleyman Çelik’e taktı.

Cuma Namazı çıkışı MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı, MHP İlçe Başkanı Arif Eren, önceki dönem Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Belediye eski Başkanı Bülent Hamdi Cingil ile Belediye önüne gelen Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’ı çok sayıda vatandaş ve partili karşıladı.

Törende ilk konuşmayı yapan önceki dönem Belediye Başkanı Süleyman Çelik, belediye çalışanlarına teşekkür etti ve helallik istedi. Davut Aydın’a başarılar dileyen Çelik, Aydın’a belediye rozetini taktı.

Daha sonra konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, kendisine güvenen Yenişehir halkına teşekkür etti.

Konuşmasına şiirle başlayan Davut Aydın daha sonra şunları söyledi;

Tüm samimiyetimle ifade ediyorum ki, bizlere oy vermiş olsun olmasın, 31 Mart yerel seçimlerinin galibi şüphesiz Yenişehirli hemşerilerimizdir.

Kazanan aziz milletimizdir. Bugün Yenişehir kazanmıştır. Bugün milletimiz kazanmıştır.

Bugünden itibaren tüm şehrin Belediye Başkanı olarak elimden gelen gayretimi göstereceğime ve Yenişehir’in daha ileri bir yere taşımak için özel çaba sarf edeceğime burada bir kez daha belirtmek istiyorum.

Yenişehir’imizin daha sorunsuz bir şehir olması, daha yaşanabilir ve güvenli bir şehir olması, kardeşçe yaşamın tesis edilmesi, ekonomik sıkıntının asgari seviyeye inmesi, ulaşımdan pazar alanına kadar her türlü sıkıntıların çözümünün sağlanması için gerekli gayreti göstereceğiz.

Kararlarımızı Yenişehirli halkımızla alacağız ve bu şehri birlikte ortak akılla yöneteceğiz. Gönülde Yenişehir varsa orada hizmet gönülden olacaktır demiştik.31 Martta bu şehre cemre düştü gönüller ısındı. İnşallah hayalimizdeki Yenişehir’e birlikte ulaşacağız.

Adalet, merhamet, sabır, hoşgörü ve kardeşlik içinde yaşanan, helal ve kendine yeten bir şehir imar etmek için tüm gayretimizle çalışacağız.

 İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın düsturuyla hizmet edeceğim.

Bu ifadeyi kulağımıza küpe ederek omuzlarımıza yüklediğiniz sorumluluğunda şuurunda çıktığımız bu yolda Allah bizleri mahcup etmesin, doğru karar alan ve uygulayan yöneticilerden eylesin; Allah yar ve yardımcımız olsun’.

Son olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu. Davut Aydın’a nasihatlerde bulundu. Davut Aydın’a artık tüm Yenişehir’in başkanı olduğunu hatırlattı. Vahapoğlu, Davut Aydın’ın şehrül emin olduğunu ve herkesin dertleri ile dertlenmesi gerektiğini vurguladı.

Törenin ardından makamında fotoğraf çektiren Davut Aydın, meclis salonunda kutlamaları kabul etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Beklenen Oldu, Davut Aydın Kazandı.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.