Büyükşehir Yenişehir’de

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen hafta Yenişehir’e gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,  Sinan Paşa Külliyesi’ndeki restorasyon başlangıç törenine katıldı. Altepe, buradaki törenin ardından, iki temel atma ve bir açılış yaptı. Terziler’i sulu tarımla buluşturacak sulama göleti ile Çelebiköy’de yanan muhtarlık binası yerine yapılacak mahalle konağının temelini atan Altepe, Çayırlı mahallesinde yapımı tamamlanan yol, tretuvar ve çevre düzenlemelerini de törenle hizmete açtı.

Tarihi ve Kültürel miras projeleriyle Türkiye’ye örnek olan ve Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir merkezideki yaklaşık 500 yıllık Sinan Paşa Külliyesi’ndeki restorasyon başlangıç törenin ardından, yerel seçim öncesi verdikleri sözleri yerine getirmek üzere mahalle mahalle yatırımlarını startını verdi.

Yaklaşık bir yıl önce seçim gezileri kapsamında Terziler Köyü’ne gelen ve burada çiftçilerin talepleri üzerine sulama göleti yapılacağının sözünü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu kez aynı köye temel atma töreni için geldi. Sulama göleti ile ilgili çalışmaları hemen başlatıp, yer tespiti, zemin inceleme ve ihale sürecini de tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, düzenlenen törenle sulama göletinin temelini attı.

Başkan Altepe, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile birlikte iş makinesine binerek, kazı alanına ilk kepçeyi de kendisi vurdu. ÇELEBİ’YE MAHALLE KONAĞI Başkan Altepe’nin gün içindeki üçüncü durağı Çelebi Mahallesi oldu. Seçim öncesi gece vakti gelip, önünde konuşma yaptığı ve Haziran ayında çıkan yangında küle dönen hizmet binası yerine modern bir mahalle konağı kazandırmak için Çelebi’ye gelen Başkan Altepe, hem ihalesi yapılan mahalle konağının temeli attı hem de bölge halkına düğün salonu müjdesi verdi.

Yaklaşık 380 metrekare taban alanlı binanın tek katlı olarak projelendirildiğini ifade eden Başkan Altepe, talepler üzerine projede değişliğe gideceklerini binanın üst katına da düğün salonu yapılacağını söyledi.

Başkan Altepe’nin Yenişehir’deki son durağı da Çayırlı Mahallesi oldu. Tamamlanan Çayırlı mahalle yolu, tretuvar, aydınlatma sistemleri ve çevre düzenleme çalışmaları törenle hizmete açıldı.

Açılış ve temel atma törenlerinde Başkan Altepe’yi yalnız bırakmayan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de ilçenin tarihi günlerinden birini yaşadığını söyledi. İlçe merkezinde başlayan hizmet yağmurunun mahallelerde devam ettiğini hatırlatan Çelik, “İlçe merkezimizde Sinan Paşa Külliyesi’nde restorasyon başladı. Ardından Terziler Sulama göledinin ve Çelebi Mahalle Konağı’nın temelini attık. Şimdi de Çayırlı da yol ve çevre düzenlemesi çalışmalarını hizmete açıyoruz. Ben yatırımlarıyla her zaman ilçemizin yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilçe halkım adına teşekkür ediyorum” dedi.  Açılış ve temel atma törenlerine İznik Kaymakamı ve Yenişehir Kaymakam vekili Hüseyin Karameşe de katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Büyükşehir Yenişehir’de
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.