CHP Milletvekili A. Adayı Mehmet Dalyan Gazetemizi Ziyaret Etti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili aday adayı Mehmet Dalyan, gazetemizi ziyaret etti ve Hüseyin Şentürk ile bir süre sohbet etti. Bir grup arkadaşıyla birlikte gazetemize gelen Dalyan,  haziran ayında yapılacak olan seçimlerin önemine değindi ve aday adaylığı ile başlayan süreci anlattı. Ülkenin içinde bulunduğu kaos ortamına da değinen Dalyan, “herkesin elini taşın altına sokmak durumunda olduğu gerçeğini görmeliyiz” dedi. Önseçim in önemine değinen ve çalışmaları hakkında bilgi veren Özdemir,  önseçim kararının demokratik alt yapının gelişmesi için halk harekâtını etkin kılacağını söyledi.

Mehmet Dalyan Kimdir?

1967 tarihinde Orhangazi’nin Çakırlı Köyü’nde doğdu.  İlk ve orta öğrenimini aynı köyde tamamladıktan sonra 1981 yılında İstanbul’da eğitim hayatıma devam etti.

1985 yılında Deniz Astsubayı olarak göreve başladı.  2002-2006 yılları arasında İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. 2007 yılında görevinden ayrılarak, ailesinden kalan zeytin bahçelerinde çiftçilik yapmaya başladı. “Dalsu” adını verdiği zeytin ve zeytinyağı pazarlama şirketini kurdu.

Aynı yıl Çakırlı Beldesi’nde CHP belde kurucu üyeliği görevini üstlendi. Bir hafta sonra belde başkanlığına atandı. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Çakırlı Belediye Başkanlığı’na aday gösterildi ve seçimi yüzde 42 gibi bir oy oranıyla kazanarak belediye başkanı seçildi.

2014 yerel seçimlerinde belediye meclis üyeliğine seçildi. Yine aynı yıl ilçe başkanının istifa etmesiyle olağanüstü ilçe kongresinde delegelerin tercihiyle Orhangazi İlçe Başkanlığı görevine getirildi.  7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olabilmek adına 15 Aralık 2014 tarihinde ilçe başkanlığı görevinden ayrıldı.

Hatice Dalyan ile evli Rasim ve Görkem adında iki erkek çocuk sahibi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP Milletvekili A. Adayı Mehmet Dalyan Gazetemizi Ziyaret Etti

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.