CHP’den “Festival” Tepkisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Nejdet Sert, Yenişehir Belediyesi tarafından bu yıl 4’cüsü yapılan Biber Festivalini değerlendirdi ve “ Evet dünya çapında biberimiz var, altın biber festivalimiz var ama pazarımız yok, halimiz yok, konserve fabrikamız,  paketleme tesisimiz, ihracat depolarımız yok” dedi.

Biberin ve biber üreticisinin olmadığı festivalde hoşça vakit geçirmeye çalışanlar da dahil Yenişehir’de herkes yapılan işin festival olmadığını biliyor

.” diyen Sert, “4 yıldır festival yapıyorsunuz, biber üreticisini hangi sorununa çare oldunuz? Biberin 40 kuruşa müşteri bulamadığı bir ortamda yaptığınız festivalden nasıl umut dolu sözlerle bahsediyorsunuz?” diye sordu.

“Festival etkinlikleri kapsamında Yenişehir biberinin masaya yatırıldığını ifade ediyorsunuz ama masada Kaymakam, Garnizon Komutanı ile AKP İlçe başkanı, birkaç meclis üyesi ile birkaç muhtar var. Masada biber yok, masada biber üreticisi yok. Kısaca masada laf çok ama kilosu 40-50 kuruşa düşen biberden bir kilo biber koyan, bu üretici, bu biberi kime satacak? Diye soran yok.” Diyen CHP İlçe Başkanı, geçen yıl Bursa Tarım A.Ş eliyle ihracatı yapılan 1 TIR biber ve sonrasında kullanılan umut dolu ifadeleri hatırlatarak “Ne oldu? Hani tarım aş ile Yenişehir biberini pazarlayacaktınız. Geçen sene boş TIR ile yaptığınız biber ihracatını Yenişehir üreticisi yutmadı mı?” diye sordu.

Sert’in hedefinde Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş da vardı. Sert, Aktaş’a hitaben “ AKP etkinliklerinde ön sıralarda yer alan Ziraat Odası başkanı şimdilerde yeni bir iş edindi. Tüm AKP etkinliklerinde canlı yayın yapma görevi üslenmiş durumda. Başka tasası yok. Biber para ediyorsa, biber güldürdü diyor, biber para yapmazsa biber acıdı diyor. Hiçbir sorumluluğu yokmuşçasına ortalıkta dolaşıp canlı yayın yapıyor. 12 bin üyeli Yenişehir ziraat odası bir römork biberle yürüyüşe katılamıyor. Canlı yayından sorumlu Ziraat Odası Başkanı, biber üreticisinin sorununu dile getirmekten aciz, festival görüntüleri yayınlıyor” dedi.

CHP İlçe Başkanı Sert, açıklamasının son bölümünde, geçen hafta Yenişehir’e bir açılış için gelen ve açılışta yaptığı konuşmada “Yenişehir özellikle AK Parti hükümetimiz tarafından özel önem atfedilen bir merkezdir. Şunu size temin ederim ki, önümüzdeki 5 yıl içinde Yenişehir bölgenin parlayan yıldızı olacaktır” diyen AKP Milletvekili Hüseyin Şahin’in sözlerini değerlendirdi.

Sert, “15 yıldır Yenişehir insanı ile alay edilmektedir. Şahin’in bu sözleri bu alayın halen devam ettiğinin kanıtı niteliğindedir. 15 yıl sonra, 5 yıl daha zaman istemek, umut satmaya çalışmanın yanı sıra Yenişehir insanının zekasıyla alay etmekten başka bir anlamı yoktur. AKP bu alaycı üslubun faturasını ödeyecektir.” Dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’den “Festival” Tepkisi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.