İşgalden Kurtuluşun 95. Yılını Kutladık

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıldönümü kutlandı. Kaymakamı Suat Seyitoğlu’nun ilçeli yöneticilerin tebriklerini kabulünden sonra işgalden kurtuluş temsili olarak canlandırıldı. Kaymakam Suat Seyitoğlu'nun “kurtuluş günü” ile ilgili yayınladığı mesajında, “Osmanlı’nın kurduğu ilk şehir ve ilk başkenti unvanına sahip olan İlçemiz Yenişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıl dönümünü büyük bir mutluluk ve gururla hep birlikte kutlamaktayız. Yüce Türk Milleti, istiklali uğruna her türlü zorluğu çekerek, sahip olduğu manevi gücü ve bağımsızlık inancıyla büyük bir zafer gerçekleştirmiştir. Bu vesileyle; ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıl dönümünü kutluyor,  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum.” Dedi.

Kutlama etkinliği Yenişehir Belediyesi’nde Türk bayrağının Belediye Başkanı Süleyman Çelik’e teslim edilmesiyle sürdü.  Başkan Çelik, belediye balkonundan yaptığı konuşmada,  “başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızla birlikte 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad eder, gazilerimizi de saygıyla selamlarım.” Dedi.

Başkan Çelik’in konuşmasının ardından Belediye Meydanı’nda Yenişehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ile Mehter Takımı ve KKTC, Romanya ve Moldova’dan gelen konuk halk oyunları ekiplerinin gösterileri izlendi. Gösterilerden sonra Kıblepınar ve Selimiye mahallelerine gidilerek buralardaki şehitlikler ziyaret edildi.

Etkinliklerine Kaymakam Seyitoğlu, Başkan Çelik, Garnizon Komutanı Albay Hakan Cirit, Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak Dural, Emniyet Müdürü Bülent Bayraktar, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İşgalden Kurtuluşun 95. Yılını Kutladık
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.