Çınarlı (Voyvoda) Camii Restorasyonu Tamamlandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

camiİlçemizin merkezinde yer alan ve Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu yaptırılan Çınarlı (Voyvoda) Camii, hizmetine açıldı.

1415 ile 1425 yılları arasında, Murad-ı Hüdavendigar’ın dünürü Sungur Paşa tarafından yaptırılan ve mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan Çınarlı Camii’nin toplam alanı 613 m² olup, caminin iç alanı ise 260 m²’dir. Ana duvarlarında kesme taş kullanılan ve saçak altlarında, kirpi, testere ve baklava biçiminde desenler mevcut olan Çınarlı Camii, 1820 yılında geçirdiği yangın sebebiyle, Sungur Paşa’nın efradından olan Yenişehir Voyvodası (Yöneticisi-Valisi) bir şahıs tarafından tamir edilmiş, bu sebeple de Voyvoda Camii adını almıştır. Kubbesi aslına uygun olarak yapılan cami, önünde bulunan tarihi çınar ağacı sebebiyle, halk arasında “Çınarlı Camii” olarak anılmaktadır.

Minaresi 1968 yılındaki depremde yıkılmış ve 1972 yılında tekrar yapılmış olan Çınarlı Camii’nin cemaat kapasitesi 550 kişidir. Giriş kısmı, iç kısım ve mahfel kısmı olmak üzere 3 kısımdan oluşan caminin kubbesi geniş bir süsleme ile şekillendirilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çınarlı (Voyvoda) Camii Restorasyonu Tamamlandı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.