15 Temmuz Günü Etkinlikleri Tamamlandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nın ilk bölümünde Yenişehir Şehitliği ziyaret edildi. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Şehitler için dualar okunup mezarlara karanfiller bırakıldı. Ardından Hatuniye Camii'nde şehitlerin ve gazilerden vefat edenlerin ruhlarına Kuran'ı Kerim ve mevlit okundu ve Çeltikçi ve Mecidiye köylerindeki şehit yakınları ziyaret edildi. Programın akşam bölümünde Türkiye Aşkına yürüyüşünden sonra Çınarlı Camii önünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı icra edildi. Saat 00.13'te tüm camilerde sela okundu.

15 Temmuz akşamı, Çınarlı Camii önünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı icra edildi. Programa Kaymakam Rahmi Köse, Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, Belediye Başkanı Davut Aydın, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Mehter gösterilerinin ardından yapılan konuşmalarda Türk milletinin bir kez daha destan yazarak kazandığı “Demokrasi Zaferi” ile tüm dünyaya millet olma dersi verdiği vurgulandı.

"Amaçları İşgale Zemin Hazırlamaktı"

Kaymakam Rahmi Köse konuşmasında şunları söyledi: "Bu hain darbe teşebbüsü Türkiye Cumhuriyeti'ni sömürgeci batılı devletlerin işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamına sürüklemeyi amaçlıyordu. Aynı zamanda demokratik yollarla seçilmiş hükümetin devrilmesine yönelik güç gösterisiydi. Ancak Anadolu'yu bin yıldır ebedi vatan kılmak amacıyla gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahramanlarımız gibi 15 Temmuz gecesi de milletimiz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde aynı dirayeti, aynı cesareti, aynı kahramanlığı göstermiş, bu hain kalkışmaya dur demiştir."

"Tarih Milletimizin Kahramanlığını Yazacak"

Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar ise şunları kaydetti: "Milletimiz bu hain kalkışma girişimini başta silahlı kuvvetler mensupları olmak üzere sadece milletine bağlı bütün güçleriyle bütünleşerek, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmıştır. 15 Temmuz gecesi milletimiz cesaretiyle, dirayetiyle, kararlı dik duruşuyla, bu ülkenin gerçek sahiplerinin kim olduğunu içerideki ve dışarıdaki tüm hainlere bir kez daha göstermiştir. Tarih hiçbir zaman ihanet şebekelerini değil, her zaman büyük Türk milletinin kahramanlıklarını yazmış, yazmak zorunda kalacaktır. Dünya tarihinde bir ilki yaşatarak darbecilere darbe yapan büyük Türk milletinin önünde saygıyla eğiliyorum."

"Ne Mutlu Türküm Diyene"

FETÖ mensubu hainler tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin milletin demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkması ile bertaraf edildiğini vurgulayan Belediye Başkanı Davut Aydın ise şunları söyledi: " Bugün, aziz milletimizin demokrasinin yanında yer alarak kazandığı zaferin sevincini yaşarken, hain darbe girişimi karşısında milleti ve devletinin bekası için canlarını feda eden şehitlerimiz içinde derin bir hüzün içindeyiz. 15 Temmuz 2016'da milletimiz,tarihinin en alçak ihanetlerinden birisini yaşamış ancak yine o gün, FETÖ Terör Örgütüne mensup hainler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi milletimizin demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkması ile bertaraf edilmiştir. Çok şükür milletimizin her ferdi eşsiz irfanıyla,kalkışmanın ilk saatlerinden itibaren tüm gerçekleri görmüş ve aynı şiar doğrultusunda  "kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla şehitlerin kanıyla sulanan bu toprakların sahipsiz olmadığını bir kez daha iç ve dış mihraklara göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle;  Dostlarımıza güven verip, düşmanlarımıza korku saldığımız bu topraklar üzerinde gözü olanların son ümidini de yok ettiğimiz bu destansı kahramanlık gecesinde, tüm Yenişehirli hemşerilerimin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Rabbim inşallah, mazlumların hamisi ve ümidi olan bu necip millete, huzurlu bir gelecek nasip etsin diyor, saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Ne mutlu Türküm diyene."

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
15 Temmuz Günü Etkinlikleri Tamamlandı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.