Cumhuriyet Kadınları: RTÜK, İnançer Kadar Sorumludur

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Kadınları Derneği Yenişehir şubesi tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında son günlerde yoğunlaşan gerici zihniyetin,  dur durak bilmeyen yönlendirme çalışmalarının artarak devam ettiği vurgulandı.

Dernek Başkanı Serpil Kayar imzasıyla yapılan yönetim kurulu açıklamasında, “Barış, hoşgörü, sabır ve yardımlaşma ayı olan Ramazan’da ne yazık ki art arda yaşanan kadınlarımıza yönelik sözlü ve fiili şiddet olayları bizi derinden yaralamaktadır. Özellikle bu şiddeti uygulayanların eğitimli insanlar olması ve şiddetin kamu kurum ve kuruluşlarında gerçekleşiyor oluşu da düşündürücüdür. “ denildikten sonra, TRT’de iftar saatinde canlı yayımlanmakta olan “Ramazan Sevinci” programına Konuk olarak katılan Avukat Ömer Tuğrul İnançer’in , “Hamilelerin sokağa çıkması terbiyesizliktir.” sözleri, eleştirildi ve  “son günlerde art arda gelen ve kadınları eve mahkum etmeye çalışan anlayışların yeni bir örneğini oluşturdu.” İfadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle:

Kadının en önemli özelliklerinden biri olan ve dinsel planda da “cennet anaların ayakları altındadır.” sözleri ile kutsanan yaratma yeteneği, kadını salt bir cinsel obje olarak gören bu nedenle onları dört duvar arasında erkeğin isteklerine hizmet etsin diye kilit altına almak isteyen gericiliğin  “terbiyesizlik” nitelemesi ile aşağılanmak istenmektedir.

Hamile kadın, evinde, sokakta, işinde normal bir yaşam içindedir. Bundan daha doğal bir şey de olamaz.  Hamileliği suç gibi göstermek, bilime de doğal yaşama da aykırı bir kavrayıştır.

Bu akıl ve izan dışı açıklama, ne yazık ki, Radyo Televizyon üst Kurulu tarafından da açıkça korunmuştur. Sözde “Tasavvuf düşünürü” olan bu zatın açıklamasını “İfade Özgürlüğü” kapsamında gören RTÜK de kadınlara karşı aynı hakareti yapmış olmaktadır.

            Radyo Televizyon Üst Kurulu;

“Bu ifadelerde her ne kadar hamileleri incitebilecek bir sertlik varsa da, yayında hamilelere karşı aşağılama, küçük düşürme, onlara karşı baskı oluşturma, toplumda düşmanlığa neden olacak nefret duyguları yaratma unsurlarının bulunmadığı değerlendirilmiştir.”

“Terbiyesiz” sözcüğü ne zamandan beri hakaret olmaktan çıkmıştır? Herhangi bir kişi, bir RTÜK üyesine bu sıfatla hitap etse, bu sayın üye sadece “incinmiş mi ” olacaktır? “Hamilelerin sokağa çıkması terbiyesizliktir.” açıklaması, hem de yayın yolu ile bu sözlerin sarf edilmiş olması hukuken de ağır bir suçtur. Bu suçun mağduru,  tüm kadınlardır.

Ayrıca, bir Ramazan Sohbeti’nde kendisini “Tasavvuf Düşünürü” olarak tanıtan birinin bu açıklaması, ne yazık ki toplumumuzda  kulaktan dolma bilgilere, sorgulamadan, araştırmadan inanan pek çok insanı olumsuz etkileyebilecektir. Kadına yönelik şiddetin her gün giderek arttığı bir toplumda  “hamile olarak dolaşma terbiyesizliğine” çok daha ağır cezalar verilebilecektir. Böylece kadınlarımız, yeni bir nedenle daha şiddet mağduru olacaktır.

Tasavvuf felsefesinin özü “Enel Hak” tır. Yani kadın ya da erkek, insan kendinin tanrının bir parçası olduğunu kabul eder. Felsefeye göre, İnsan bu nedenle değerlidir. Kadın da insandır ve onun insan hakları, erkeğin hakları gibi, değerlidir. İnançer, felsefesini bir kez daha gözden geçirmelidir. Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun ise “İfade Özgürlüğü “nün ne olduğunu okumaya öğrenmeye ve objektif olmaya ihtiyacı vardır.

Dinin siyasete ve özel çıkarlara alet edilmesi ve bunun kadınlar üzerinden sürdürülmesi politikalarını şiddetle reddediyor, kadınlığımızdan onur duyuyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhuriyet Kadınları: RTÜK, İnançer Kadar Sorumludur

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.