Dünya Engelliler Günü Coşkuyla Kutlandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği, Dünya Engelliler Günü münasebetiyle 03 Aralık 2014 Çarşamba akşamı Han Düğün Salonu’nda bir program düzenledi. Programa, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Oda başkan ve temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği programda yenen akşam yemeğinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Programda Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Harun Sak’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından Belediye Başkanı Süleyman Çelik kürsüye gelerek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Başkan Çelik, engelli vatandaşlarımız ve ailelerine hitaben yaptığı konuşmasında; “Bu akşam bir kutlama için değil engelli kardeşlerimle beraber olmak ve daha iyi anlamak için bir aradayız. Hepimiz bu toplumun birer parçasıyız. Burada en çok sıkıntıyı biliyorum ki aileler çekiyor. Hepiniz elleri öpülesi büyüklerimizsiniz, arkadaşlarımızsınız. Devletimizle, yerel yönetimlerimizle, ailelerimizle, engellilerimize sahip çıkıyoruz. Bugüne dek gerek hükümet projelerimiz, gerekse yerel yönetimler olarak engelli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için çok önemli projelere imza attık. Engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkânlarından tutun, engelli çalıştıran işverenlere prim teşviklerine kadar pek çok proje gerçekleştirildi. Refah içinde bir ömür geçirmeleri adına engelli vatandaşlarımıza kolay emeklilik yolu açıldı. Bugün engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için şehrimizin fiziki çevresini engellilere uygun hale getirmek amacıyla çeşitli projeler üretmekteyiz. Tüm ülkemizde olduğu gibi şehrimizin dokusunu, engelli vatandaşlarımızı düşünerek şekillendirmek istiyoruz. Bu çalışmalar arasında kamu hizmet binalarıyla, kültürel ve sosyal tesislerin engelli kullanımına uygun olması için çalışıyoruz. İnanıyorum ki bu önümüzdeki dönemde sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak çok daha büyük adımlar atacağız. Bu gecemizin hayırlara vesile olması dileğiyle tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Gününü kutluyor, kendilerini sevgiyle ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle düzenlenen gecede Yılın Annesi seçilen Yasemin Balaban’a, Yılın Babası seçilen Mustafa Üstün’e, Yılın Engellisi seçilen Meral Tunç ve Sevinç Özüak’a ve Yılın Abisi seçilen Hasan Killaz’a Belediye Başkanımız Süleyman Çelik hediye takdim etti. Programda Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Harun Sak Belediye Başkanımız Süleyman Çelik’e, Milli Müdürü Musa Ayaz’a, Yenişehir TSO Başkanı Orhan Torun’a ve Hayırsever işadamı Çetin Şen’e plaket takdiminin ardından Yenişehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu bir gösteri yaptı. Ödül törenlerinden sonra misafirler, müzik eşliğinde eğlendiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünya Engelliler Günü Coşkuyla Kutlandı

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.