Dolandırıcılık İddiası Meclis Gündeminde

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

saribal

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Selimiye Tarım Kredi Kooperatifinde yaşandığı ifade edilen zimmet, dolandırıcılık iddiasını Meclis gündemine taşıdı. Sarıbal ayrıca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması isteğiyle verdiği soru önergesiyle bakanlığın bu konuda bir şey yapıp yapmadığını sordu.

CHP Bursa Milletvekili soru önergesine konu olan iddiasında “Bursa ile Yenişehir İlçesi Selimiye Tarım Kredi Kooperatifinde çalışan Hatice Çolak; kooperatif ortağı çiftçilere kooperatifin antetli boş kağıtlara imza attırmak suretiyle kredi limitlerini yükseltmiş ve ortaklar adına kredi çekmiştir. Ayrıca geri ödemelerinde sistemde arıza olduğu bahanesiyle parayı elden tahsil ederek alındı makbuzu vermemiş ve parayı zimmetine geçirmiştir” dedi

Önergesinde çok ciddi iddialara da yer veren Sarıbal, Söz konusu şahsın 2014 yılından bu yana kooperatifin 100 ortağını 3 milyon civarında dolandırarak bu parayı Yenişehir Belediyesi’nde müteahhitlik yapan Yusuf Sağlam adlı şahsa aktardığını belirtti.

Sarıbal’ın Önergesi Şöyle:

Aldığım duyumlara göre; Bursa İli Yenişehir İlçesi Selimiye Tarım Kredi Kooperatifinde çalışan Hatice Çolak; kooperatif ortağı çiftçilere kooperatifin antetli boş kağıtlara imza attırmak suretiyle kredi limitlerini yükseltmiş ve ortaklar adına kredi çekmiştir.

Ayrıca kredi geri ödemelerinde sistemde arıza olduğu bahanesiyle parayı elden tahsil ederek alındı makbuzu vermemiş ve parayı zimmetine geçirmiştir.

Öte yandan daha önce imzalatmış olduğu antetli kağıtları kullanarak ortakların kooperatiften aldıkları tarım girdilerinin miktarlarını iki-üç kat artırmıştır.

Söz konusu şahıs 2014 yılından bu yana kooperatifin 100 ortağını 3 milyon lira civarında dolandırarak bu parayı Yenişehir Belediyesi’nde müteahhitlik işleri yapan Yusuf Sağlam adlı şahsa aktarmıştır. Çiftçiler bu durumdan haberdar olduklarında Selimiye Tarım Kredi Kooperatifinden herhangi bir bilgi alamamışlar ve konu hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurunda bulunmuşlardır.

Hali hazırda, ülkemizde kurulu bulunan tarım kredi kooperatiflerine ilişkin görevler Bakanlığınızca yürütülmektedir.

Bu çerçevede;

1) Bakanlığınız 100’ü aşkın çiftçimizin mağdur olduğu bu suiistimalden haberdar olmuş mudur?

2) Söz konusu kooperatifte denetim yapılıp, ilgili şahıs hakkında Bakanlığınızca soruşturma başlatılmış mıdır?

3) Olay hakkında Bakanlığınızca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş mudur?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dolandırıcılık İddiası Meclis Gündeminde
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.