Eğitim-Bir-Sen 24 Kasım’ı kutlamıyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim-Bir-Sen Yenişehir temsilcisi Musa Ayaz, eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunda genel yetkili sendika olarak 23. Başkanlar Kurulu’nda aldıkları karar gereği 24 Kasım’a özel, kutlama anlamı taşıyacak herhangi bir faaliyet icra etmeyeceklerini söyledi.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, 2012 toplu sözleşme süreci sonrası Kızılcahamam’da yaptıkları 23. Başkanlar Kurulu toplantısının sonuç bildirgesinde, ‘Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri yapılmamalı ve hiç kimse kutlama mesajı yayınlamamalıdır.’ kararı aldıklarını hatırlattı.
Ayaz, “Karar almamıza neden olan sebepler henüz ortadan kaldırılmadığı için Eğitim-Bir-Sen teşkilatı olarak aldığımız karar gereği 24 Kasım’a özel kutlama anlamı taşıyacak (yemekli toplantı, öğretmenler buluşması, sportif turnuvalar vb) herhangi bir faaliyet icra edilmeyecektir.” dedi.
Açıklamada, ‘’Eğitim-Bir-Sen olarak, 23.Baskanlar Kurulu Kararımızı hayata geçiriyor ve 2012 Toplu Sözleşme Masasında öğretmen ve öğretim elemanlarının Ek Ödeme. Mağduriyeti giderilmediği, öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını düzeltecek adımlar atılmadığı için 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamıyoruz. ’denildikten sonra Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezinin ‘eğitim camiasının haklı talepleri karşılanıncaya kadar bu tür etkinliklere katılmama’ kararları isabetli bir davranıştır. Tüm eğitim camiasının ortak mağduriyetleri giderilinceye kadar, diğer sivil toplum kuruluşları da bu talebe destek vermelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eğitim-Bir-Sen 24 Kasım’ı kutlamıyor!

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.