Evde Hasta Bakım Hizmetleri Tanıtıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından ortaklaşa, Tarihi Belediye Binası Meclis Salonunda “Evde Hasta Bakım Hizmeti Tanıtım Konferansı” düzenlendi.

Konferansa, Başkan Süleyman ÇELİK, Belediye Başkan Yardımcısı Zekai DÜNDAR, Belediye Meclis Üyeleri, Yenişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail YOĞURT, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Evde Hasta Bakım Hizmeti Proje Sorumlusu Psikolog Dr. Hülya OKYAR ve Proje Koordinatörü Emel KILIÇ, Muhtarlar, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Turgut SEVİNÇ, Yenişehir Devlet Hastanesi Müdürü Mehmet SÖĞÜT, AK Parti Yenişehir Kadın Kolları Başkan ve Üyeleri, Yenişehir Devlet Hastanesi ilgili personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Evde Hasta Bakım Hizmeti Tanıtım Konferansının açılışında konuşan Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK, katılımcıların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Evde Hasta Bakım Hizmeti Proje Koordinatörü Emel KILIÇ slayt gösteri eşliğinde projenin tanıtımını yaptı.

IMG_1575 (Custom)

Emel KILIÇ konuşmasında, yatağa bağımlı yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla yürütülen bu projede, hastaların banyo ihtiyaçlarının karşılanması gibi öz bakım hizmetleri, doktor muayene hizmeti, girişimsel hemşirelik hizmeti, Uzman Fizyoterapist eşliğinde fizik tedavi hizmeti, psikolojik destek hizmeti ve ambulans ile hasta nakil hizmetlerinin gerçekleştirildiğini ifade etti. Bursa’nın 17 ilçesini kapsayan bu projenin, ilçemizde de Kaymakamlık ve Belediyemiz ile koordineli bir şekilde çalışılarak yürütüldüğünü belirten Emel KILIÇ, bu konuda hasta bildiriminde bulunmak isteyen vatandaşların, 247 53 56 numaralı telefona ya da Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabileceklerini söyledi.

Programda Yenişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail YOĞURT da bir konuşma yaptı. Yenişehir Devlet Hastanesi olarak kendilerinin de doktor ve hemşire personel ile evde hasta bakım hizmetini gerçekleştirdiklerini, ancak hastaların banyo gibi öz bakım ihtiyaçlarının karşılanmadığını belirttiği konuşmasında İsmail YOĞURT, % 14’ü aşan oranlarda yatağa bağımlı hasta bulunan ilçemizde, bundan sonra bu proje kapsamında İlçe Toplum Sağlığı Merkezi, Belediyemiz ve Hastane olarak koordineli bir şekilde hizmet verileceğini söyledi.

Konferansın sonunda Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK, ilk olarak eşi Gülşen ÇELİK Hanım olmak üzere, programa katılan tüm bayanlara çiçek takdim etti. Daha sonra misafirler eşliğinde Tarihi Belediye Binası önünde bulunan Evde Hasta Bakım Hizmeti Araçları ve ekipmanları incelenerek, toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evde Hasta Bakım Hizmetleri Tanıtıldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.