Geçmişten Haber Var

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu haftaki “Geçmişten Haber Var” köşemizde haber17 Ağustos 1973 tarihinde Gün Gazetesi’nde yayımlanmış. “CHP'nin aday adayları delegelerin gözüne girmek için göbek attılar” başlığı ile verilen Ali Bilgiç haberi şöyle:

Yenişehir'de CHP'ye iltihak edenler nedeniyle düzenlenen bir toplantıda aday adayları delegelerin önünde bol bol oynamışlardır. Aday adayları delegelere hoş görünebilmek için ellerinden geleni yapmışlardır.

Yenişehir'deki toplantıyı CHP Bursa Milletvekili Saadettin Çanga yönetmiş ve o da zaman zaman hem aday adayları hem de öteki partililerle birlikte oyun oynamıştır. Adalet Partisi'nden ayrılan 40 Kişilik bir grubun CHP'ye katılması nedeniyle yapılan bu toplantı, aynı zamanda aday adaylarının kendilerini parti mensuplarına tanıtma toplantısı niteliğini taşımıştır. İltihaklar dolayısıyla yapılan toplantıya bir saz heyeti de katılınca CHP'liler tam bir bayram havası yaşamışlardır. Delegeler, ortada oyun oynayan adaylara "Bizde adet böyledir, adayı oynatırlar." diye tempo tutmuşlardır.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçmişten Haber Var
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.