Yenişehir Pilot Bölge Oldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YTSO Başkanı Orhan Torun, 10 pilot bölge içerisinde İlçemiz de yer aldığını söyledi. Torun geçen hafta yaptığı yazılı basın açıklamasında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında bu kararı duyurduğunu belitti ve üretim Reform Paketi kapsamında Yenişehir pilot bölge oldu.” Dedi.

Açıklama şöyle:     

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Bakanlık'ta düzenlediği ve YTSO Başkanı Orhan Torun’un yanı sıra Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu ve Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’inde katıldığı basın toplantısında, Türkiye'de aktif toplam 858 sanayi sitesi bulunduğunu, bu sitelerde yaklaşık 212 bin 141 iş yeri ve 1 milyon 63 bin çalışan olduğunu söyledi.

Özlü, "Sanayi sitelerinin Türk sanayisinin önemli bölümünü oluşturduğunu dile getirdi. Bakanlığın son bir yıldaki çalışmaları sonucunda, sanayi sitelerindeki sanayicilerin daha geniş iş yerlerinde üretim yapabilmeleri amacıyla bu iş yerlerinin şehrin dışında makul mesafedeki geniş alanlara taşınmasını öngördüklerini, uygulama kapsamında 9 ilde 10 pilot bölge belirlediklerini söyledi.

Konuyu değerlendiren YTSO Başkanı Orhan Torun’da “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın Üretim Reform Paketi açıklamasında İlçemize yapacağımız Sanayi Sitesi 9 pilot bölgeden birisi oldu. Bakanlık olarak bu hususta finansal destek sağlayacaklar ayrıca sanayi sitesinin altyapı, üstyapı ve arsa edinim maliyetleri dahil olmak üzere bütün maliyetlerini kredilendirecekler, İlçemiz adına Sayın Bakanımız Faruk Özlü ve Hemşerimiz Ersan Arslan Müsteşarımıza çok teşekkür ederiz. İlçe ve bölgemize hayırlı olsun.” dedi.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir Pilot Bölge Oldu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.