Haksız İthama Suç Duyurusu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazetemiz köşe yazarı Onur Cingil, Beykoz Gümüşsuyu Merkez Cami’nde kılınan cenaze namazında Cumhuriyet rejiminde cenaze törenleri ile ilgili ağır ithamlarda bulunup şeriat propagandası yapan şüpheliler ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Cingil, geçen hafta Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda,  “öyle bir zamandaydık ki, insanlar cenazelerini kaldıracak imam bulamıyordu, gassal bulamıyordu… yaaa cumhuriyet zamanında! şeriat yaşandığı zaman cenazeler asil bir şekilde kalkar…kabir azabı çekilmez” şeklinde sözler söylediğini belirtti ve  “Bir kamu görevlisi ya da bir din görevlisi olduğunu iddia eden kişi, din gibi hassas bir konuda, bir cenazede, bir cemaatin önüne geçerek, açıkça Anayasayı ihlal ederek, Anayasa’nın 2. maddesindeki Cumhuriyet’in kendisine ve niteliklerine karşı gelmekle, Anayasa suçu işlemekte, ayrıca bu ifadeler ile Halkı Kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, Görev sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma eylemlerini de gerçekleştirmektedir.” Dedi.

Gazetemize yaptığı açıklamada, “Cenaze namazı öncesi vaaz veren ve bu caminin görevlisi olduğu düşünülen zat, açık açık Cumhuriyet Döneminde cenazeler yerlerde sürükleniyordu, “cenazeleri kaldıracak imam bulunmuyordu Cumhuriyet zamanında fakat şeriat yaşandığı yerde cenazeler aziz bir şekilde kalkar, kabir azabı çekilmez” tarzında cümleler söylemekte, sonra mikrofonu alan diğer görevli de skandal cümleleri söyleyen kişiye teşekkür ettikten sonra “Söylenmesi gerekeni söyledi” diyerek onay vermektedir.” Diyen Cingil, bunun tam bir skandal olduğunu ifade etti.

Cingil’in açıklaması şöyle:

Bir kamu görevlisi ya da bir din görevlisi olduğunu iddia eden kişi, din gibi hassas bir konuda, bir cenazede, bir cemaatin önüne geçerek, açıkça Anayasayı ihlal ederek, Anayasa’nın 2. maddesindeki Cumhuriyet’in kendisine ve niteliklerine karşı gelmekle, Anayasa suçu işlemekte, halkın dini duygularını kullanarak TCK Md.  216’da yazan “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile ayrıca TCK Md. 219’da geçen Görev sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma” suçlarını işlemektedir.

Türkiye’nin geldiği son durumda, dinin bu kadar kullanılması, bu kadar yanlış kişilerin kontrolüne bırakılması, birilerinin bu tip durumlardan yararlanmasının bir sonucudur. Anılan bu açıklamalarla bu kişilerin bu cesareti nereden aldıkları ve amaçlarının ne oldukları da gayet açıktır. Bu kişilerle ilgili olarak hukuki takibat başlatılarak, masum halkın temiz duygularını istismar eden ve en büyük faziletimiz olan Cumhuriyete hakaret eden bu kişilerin cezalandırılmasını sağlayacağız.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Haksız İthama Suç Duyurusu

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.