Huzurevini Bakan Müezzinoğlu Açtı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi geçen hafta, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından açıldı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 2011 yılında yatırım programına alınarak inşaatına başlanan ve 2014 yılı içerisinde Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne teslim edilen Yenişehir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi açılış törenine, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İmambey Ertem, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Yenişehir Kaymakam Vekili Hüseyin Karameşe, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Kestel Belediye Başkan Vekili Münir Doğru, Kestel Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Ertem, AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan KAMIL Ve İlçe Teşkilatı, AK Parti İznik İlçe Başkanı Mahmut Hersekli, Belediye Meclis Üyeleri, Yenişehir Huzurevi Yaşlı ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Saffet Yaşar, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, Muhtarlar, İlçe Protokolü, Basın Mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

10 dönüm arazi üzerine kurulu, 7058 m² kapalı alanda 4 kat olarak inşa edilen ve toplam maliyeti 7.750.000 TL olan Yenişehir Huzurevinin açılış töreni Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri’nin verdiği bir konser ile başladı. Konserin ardından Mehter eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunduğu törenin açılış konuşmasını Belediye Başkan Süleyman ÇELİK gerçekleştirdi.

Böyle önemli bir projenin hayata geçirilmesinde önemli katkıları bulunan başta Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent ARINÇ Bey’e, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Ayşenur İSLAM Hanımefendiye, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na, Bursa Valimiz Münir KARALOĞLU’na, tüm Bursa Milletvekillerimiz ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep ALTEPE’ye, yerelde emeği geçen Belediye Başkanımız ve tüm çalışanlarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında ÇELİK, doğru ve etkin planlamalar eşliğinde, ilçemizin Bursa’nın yükselen yıldızı olması yolunda, büyük bir gayret içerisinde olduklarını ifade etti.

06 Mayıs 2015 tarihi itibariyle de yaşlı kabulüne başlanarak bugüne kadar 52 kişinin yatışları gerçekleştirilen ve 36 adet çift kişilik, 16 adet ise tek kişilik oda olmak üzere toplamda 52 oda ile 88 kişi kapasiteli Yenişehir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışında konuşan Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK, ilçemizi herkesin yaşamaktan zevk aldığı, gurur duyduğu, gıpta edilen bir kent haline getirmek amacıyla çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Başkan Çelik, tarımın kalbi olan ilçemizin otomotivin merkezi olma yolunda da emin adımlarla ilerlerken “ulaşımda hava, kara ve demiryolları, eğitimde okulları, sağlıkta 100 yataklı hastanesi, tarımda sulama projeleri, yaşam alanları, sosyal tesisleri, sanayi ve ticari yatırımları ile büyük Yenişehir’i imar etmek, tüm değerleriyle bir ve beraber olmuş, kalkınmış, yaşanabilir marka kent olacağımıza inancımız tamdır” dedi.

Büyük Türkiye yolunda hayata geçirilen yatırımlarla ilçemizin ekonomik anlamda kalkınmasının yanı sıra bugün açılışı gerçekleştirilen Yenişehir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizin de sosyal manada önemli bir değerin ilçemize kazandırıldığını ifade ederek Yenişehir Huzurevi’nin ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni etti.

Başkan Çelik’in ardından konuşmalarını gerçekleştiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İmambey ERTEM ve Bursa Valisi Münir KARALOĞLU ise Yenişehir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin hayırlara vesile olması temennilerinde bulundular.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU, vatandaşların Miraç Kandillerini tebrik ederek başladığı konuşmasında hayırlı bir mekân, hayırlı bir gün ve hayırlı bir gecede böyle bir açılışı gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanı MÜEZZİNOĞLU konuşmasının devamında ise “Yaşlısına, annesine, babasına ve büyüklerine değer veren, bir medeniyetin ve inancın mensuplarıyız. Yaşlılarımızın, büyüklerimizin hayır duasını alarak bir yaşam sürdürebilmeyi Rabbim bizlere nasip etsin. Gençlerin büyüklerine sahip çıkacak ortamlarının olmadığı veya zorlaştığı koşullarda da aynı sorumluluk Devlete, yöneticilere, yerel yönetimlere düşmektedir. Bu anlamda da sosyal devlet anlayışıyla, AK Parti iktidarları döneminde bizler hep mazlum ve mağdurun yanında olan, sıkıntıda, darda ve zorda olan vatandaşlarımızın yanında olduk. Bugün burada bu anlamda Yenişehir ilçemize de TOKİ aracılığıyla yapılan ve Belediyemizin yer tahsisi ile bugün hizmete geçmiş olan, 88 yaşlımızın psikologundan diyetisyenine kadar son derece modern, her türlü hizmeti alabileceği bu mekânı vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz” dedi.

Dertleri ve sıkıntıları paylaşarak azaltan, mutlulukları ise paylaşarak çoğaltan bir anlayışla vatandaşlarımıza hizmet ettiklerini belirten Bakanımız MÜEZZİNOĞLU, geleceğe umut ve güvenle bakabilmek için vatandaşlarımız, devletimizin ve yöneticilerimizin kendilerinin yanında olduğunu bilmelidirler dedi.

Yenişehir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizin hizmete girmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU “İnanıyorum ki Yenişehir’in yeni geleceği çok daha güçlü olacak. Bu anlamda Bursa’yı hava ulaşımında da merkez haline getirmek için Erzurum ve Trabzon seferlerine, Muş ve Diyarbakır seferlerini de ilave ediyoruz. Aynı zamanda Ankara’ya yapılacak seferler haftanın her günü olarak gerçekleştirilecek, Kuveyt, Üsküp ve Samsun’a da seferler ilave edilecektir” dedi.

Yenişehir’in havaalanı ve diğer dinamiklerinin yanı sıra Devlet Hastanesi anlamında da önümüzdeki dönemin Yenişehir için farklı olacağını ifade ettiği konuşmasında Bakanı MÜEZZİNOĞLU emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür edip, Yenişehir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizden hizmet alacak vatandaşlarımızın, huzur dolu bir yaşam sürmelerini temenni ederek ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Sağlık Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU konuşmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte Yenişehir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizin açılışını gerçekleştirerek, Yenişehir Huzurevi’ni gezip burada bulunan yaşlılarla bir süre sohbet etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Huzurevini Bakan Müezzinoğlu Açtı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.