İlçe tarım duyurdu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir İlçe Tarım Müdürlüğü, yurt içi sertifikalı fidan desteklemesi ve yurtiçi sertifikalı tohumluk kullanımı desteklemesi ile ilgili iki duyuru yayınladı.

İlçe Müdürü Ömer Şimşek imzasıyla yapılan açıklamaların ilkinde;

Yurt içi sertifikalı fidan/çilek fidesi ve standart fidan kullanımı desteklemesi hakkında tebliğ(tebliğ no: 2012/43) 22.06.2012 tarihinde yayınlandığı hatırlatıldıktan sonra tebliğ gereğince 2012 sertifikalı (güzlük)fidan desteklemesi başvuruları 19.11.2012 tarihinde başlayıp 31.12.2012 tarihinde mesai bitiminde sona ereceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, dönemi içinde yapılmayan başvuruların kabul edilmeyeceği konusunda uyarıldı.

 

Desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçilerin, aşağıda belirtilen belgelerle başvurmaları gerekmektedir.

Güncelleştirilmiş ÇKS belgesi,

Başvuru dilekçesi ve taahhütname (ek-1),

Fidan/fide kullanım desteklemesi talep formu (ek-2),

Satış faturası,

Fidan/fide veya aşı materyaline ait sertifika belgesinin bir örneği,

Bu tebliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) ve (ç) bentlerine göre talep edilen bitki muayene raporu,

Bağ/bahçe kiralanmış ise kira sözleşme belgesinin bir örneği,

Fatura düzenleyen kişiye ait; fidan/fide üretici belgesi veya tohumluk bayii belgesinin (kamu kuruluşları hariç) bir örneği.

Talep formunda (ek-2) bulunan fidan/fideye ait bilgiler, fidan/fide üreticisi veya tohumluk bayisi tarafından fidan/fide sertifikası ve standart fidan belgesiyle uyumlu şekilde doldurularak, tasdik edilecek, araziye ait bilgiler ise, çiftçi tarafından doldurulup imzalanır.

Fatura tarihi, sertifika/standart fidan belgesi tarihinden tüplü ve açık köklü fidanlarda ise bitki muayene raporu tarihinden sonra olacaktır. Faturalara fidan/fide üreticisi veya tohumluk bayisi tarafından fidan/fide türü, çeşidi, belge numarası, etiket numara aralıkları yazılır.

İbraz edilen faturaların üzerine il/ilçe müdürlüklerince “aslı görülmüştür ve sertifikalı/standart fidan ve sertifikalı çilek fidesi kullanım desteğinden yararlanmıştır” ibaresi yazılarak asıl nüsha çiftçiye iade edilecek ve il/ilçe müdürlüklerince tasdik edilmiş olan diğer nüshası da dosyaya konulur.

Ürettikleri fidan/fideyi mahsul elde etmek amacıyla kendi arazisinde diken fidan/fide üretici belgesine sahip çiftçilerden fidan/fide faturası istenmeyecek; bu çiftçiler, talep formunda yer alan tohumluk bayisi bölümünü kendileri imzalar

Yapılan ikinci açıklamada ise “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2012 yılı yurtiçi sertifikalı tohum kullanımı (güzlük) desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerin başvuru başlangıç tarihi 19.11.2012, son başvuru tarihi 31.12.2012’dir. Bu tarihten sonraki başvurular kabul edilmeyecektir.” Denildi.

Başvuruda istenecek belgeler

a) Ek-1 de yer alan başvuru dilekçesi,

b) Talep formu ek-2 ( bu formda bulunan sertifika ve fatura bilgileri tohumluk bayisi tarafından tasdik edildikten sonra çiftçi, sertifikalı tohumluk kullanılan araziye ait bilgiler kısmını dolduracak ve imzalayacaktır. Formda yer alan sertifika bilgileri, tohumluk sertifikası ile uyumlu olmalıdır)

c) Tohumluk satış faturası (tohumluk fatura tarihi, tohumluğun kullanıldığı üretim sezonuna uygun olmalıdır. tohumluk bayisi tarafından, faturanın arkasına “bu fatura ile satışı yapılan tohumluk ……… tarihli ve ………….. no’ lu sertifikaya aittir.” ifadesi yazılarak tasdik edilir.)

d) Tohumluk sertifikası fotokopisi,(tohumluk sertifikaları 1 Eylül 2011-31 aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenmiş olmalıdır.)

e) Güncelleştirilmiş ÇKS belgesi

f) Plastik dosya

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İlçe tarım duyurdu

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.