Kılıçdaroğlu’na Coşkulu Karşılama

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum çalışmaları kapsamında Yenişehir’e geldi. Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu Saat Kule meydanında yaptığı konuşmada, Ben bu millete güveniyorum, bu millet 16 Nisan’da sandığa gidecek, geleceğine ve demokrasiye sahip çıkacak ve hayır diyecektir” dedi.

Yapılmak istenen işin rejimi değiştirmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Demokratik parlamenter sistemden, tek adam rejimine geçelim.’ Diyorlar dedi ve bu anayasa değişikliği ile ülkenin hangi sorununu çözeceksiniz diye sordu.

Neden evet denilmesi gerektiğini hiçbirinin anlatamadığını bu nedenle de kendisini çekiştirdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği ile devletteki çift başlılığın ortadan kalkacağın iddiasına cevap verinken “Nerede çift başlılık var? ’Efendim bu gelirse terörü önleyeceğiz.’ Terörü önleyin, 15 senedir iktidarsınız, 15 senedir tek parti, 15 senedir tek iktidar. 15 senedir kendiniz yönetiyorsunuz, Siz terörü engellediniz de bir Allah’ın kulu çıkıp engel mi oldu? İstediğiniz kanunu, istediğiniz kararnameyi çıkarıyorsunuz. İstediğiniz kararı alıyorsunuz. Engel olan var mı? Demek ki millete doğruları söylemiyorlar. Sanıyorlar ki millet de bunu yiyecek, yutacak. Hiç öyle bu milletin yemeye yutmaya niyeti de yok. Sandığa gidecek vatanı için, bayrağı için, demokrasi için, birlikte yaşama iradesini ortaya koymak için, her türlü düşünceye saygı göstermek için, ’Herkesin işi olsun, herkesin aşı olsun’ demek için sandığa gidecektir. Hayırlı bir işe imza atacaktır." Diye konuştu.

Konuşmasında Kadınlara Da Seslenen Kılıçdaroğlu, Şunları Kaydetti:

"Sevgili anneler, siz freni olmayan bir otobüse çocuklarınızı bindirir misiniz? Nereye gittiği belli olmayan bir trene çocuklarınızı bindirir misiniz? Nereye gittiği belli olmayan bir kamyonda eşinize ’Olsun sen bin, freni de olmasın’ diye eşinizi gönderir misiniz? Şimdi diyorlar ki ’80 milyonu freni olmayan bir otobüse bindireceğiz, nereye gidiyorsa oraya gitsin.’ Buna razı olacak mıyız? Biz de razı değiliz, onun için diyoruz ki denge sistemi olmalı, denetleme sistemi, fren sistemi olmalı. Birisi hata yaptığı zaman bir başkası oradan o hatayı düzeltmeli. Hata insana mahsustur. Beşer şaşar, hata yapabiliriz hepimiz ama bir başka organ, varsa bir yanlış, o yanlışı gelir düzeltir."

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kılıçdaroğlu’na Coşkulu Karşılama
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.