CHP Hız Kesmiyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Yenişehir İlçe Örgütü’nün, 16 Nisan günü yapılacak olan referandum çalışmaları kesintisiz geçen haftada da devam etti. CHP geçen hafta 2 milletvekili ve bir hukukçuyu ağırladı. CHP Yenişehir İlçe Örgütü haftaya CHP İzmir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi Özcan Purçu Yılmaz mahallesinde, Bursa Barosu Önceki Başkanı, Ekrem Demiröz, Köprühisar ve İncirli mahallelerinde, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise Koyunhisar ve Selimiye’de, neden hayır denmesi gerektiğini anlattılar.

CHP’li vekil Purçu: “Bizlerden Hiç Vatan Haini Çıkmamıştır”

CHP Yenişehir İlçe Örgütü haftaya İzmir milletvekili Özcan Purçu ile başladı. İl Başkanı Şadi Özdemir’in de destek verdiği ziyarette, Purçu, önceki hafta vefat eden Eski Yılmaz Mahallesi Muhtarı, Romanlar Derneği eski Başkanı Orhan Belikırıkoğlu için başsağlığı dileklerini iletti.

CHP İzmir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi Özcan Purçu, referandum çalışmaları kapsamında geldiği Yenişehir’de Yılmaz mahallesinde roman vatandaşların sorunlarını dinledi.

Özcan Purçu, Yılmaz mahallesinde milletvekili olma sürecini anlatarak, “Sizler olmasaydınız ben milletvekili olamazdım. Ben sizleri kutluyorum, o tarihi sizler yazdınız. Şimdi hep birlikte daha güçlüyüz, çünkü yanımızda daha fazla insan var. CHP'nin bütün örgütü yanımızda” dedi.

Anayasa değişikliğine ilişkin de değerlendirme de bulunan Özcan Purçu, değişiklik maddelerinde halkın aleyhine çok fazla şey bulunduğunu ifade ederek “Biz çocuklarımızın geleceği için, Cumhuriyet için, halkımız için hayır diyoruz. Önce vatanımızı seveceğiz. İnsanlar, makamlar gelir geçer ama devlet bakidir” diyen Purçu sözlerini “ bizlerden hiç vatan haini çıkmamıştır” diyerek sonlandırdı.

Bursa Barosu Önceki Başkanı, Ekrem Demiröz: Konu Parti Meselesi Değil

CHP Yenişehir İlçe Örgütünün ikinci konuğu önceki haftalarda da Yenişehir’e gelen ve gerek ziyaret ettiği köylerde gerekse parti bünyesinde büyük ilgi gören Bursa Barosu önceki Başkanı, Ekrem Demiröz oldu. Demiröz, Köprühisar ve İncirli mahallelerinde konuştu. Her iki mahallede de ilgiyle dinlenen Demidöz, konunun parti meselesi olmadığına vurgu yaptı ve “bu akşam buraya bir parti mensubu olarak değil, bir hukukçu olarak geldim. Referandumda oylayacağımız anayasa değişikliğinin ne getirip ne götürdüğünü anlatmak istiyorum.” Diyerek başladığı konuşmasını, yasa maddelerini anlattı ve sonra hayır denmesinin önemine değindi.

“16 Nisan’da Başbakan ya da Cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz. Onlar zaten seçildiler ve 16 Nisan’dan sonra da görevleri başında olacaklar. Bu referandumda ya parlamenter sisteme sahip çakacağız, ya da hiç kimseye verilmemesi gereken yetkilerle donatılmış tek adam rejimi için oy kullanacağız.” Diyen Demiröz,  hayır denmesi halinde ise hiçbir şey olmayacağını, gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerekse Başbakan Yıldırım’ın görevlerine devam edeceğini belirtti.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal: Tek Adam Her Şey Olacak

CHP’nin geçen haftaki bir diğer konuğu yine bir milletvekiliydi. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, ilçe merkezinde yaptığı esnaf ziyaretlerinin ardından Koyunhisar ve Selimiye mahallelerinde konuştu. Akıcı konuşmasıyla etkili olan Sarıbal, her iki mahallede ilgi gördü.

Tek Adam Rejimi’nin kurulacağını belirten Sarıbal,“Tek adam her şey olacak, devletin tümüne hükmedecek. Bir kişi başkan seçilecek ve o kişi hem hükümet, hem Meclis, hem de mahkeme olacak. Başkan olan kişi aynı zamanda bir partinin genel başkanı olacak. O parti belki de senin hiç oy vermediğin / hiç sevmediğin bir parti olacak. O partinin genel başkanı hâkimleri atayacak. Kararname adı altında kanun yapabilecek. Seçtiğin Millet Meclisi’ni feshedebilecek. Orduya emir verecek. Seçtiğin milletvekillerinin hiçbir hükmü kalmayacak. Sözünü kimse dinlemeyecek. Almanya, Fransa, İngiltere, ABD, Japonya gibi değil; Suriye, Libya, Mısır, İran, Kuzey Kore, Uganda gibi bir ülkede yaşayacaksın. Rejim değişecek. Sadece adı Cumhuriyet olacak. Gerçekte krallık gibi her şey bir kişinin elinde olacak. Demokrasi kalmayacak. Başkan sokakta bir kişiyi öldürse, 400 milletvekili izin vermezse mahkemeye çıkarılamayacak.” Şeklinde konuştu.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP Hız Kesmiyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.