Koyunhisar Zaferi’nin 713. Yıldönümünde Aydoğdubey Anıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koyunhisar Zaferinin 713. Yıldönümü ve Aydoğdubey’i Anma etkinliği kapsamında Koyunhisar Mahalle Muhtarlığı’nın organizasyonu ile gerçekleştirilen programa Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vk. Abdülkadir Karlık, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Ak Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl Ve Ak Parti İlçe Teşkilatı, Belediye Meclis Üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, Koyunhisar Mahallesi Muhtar Vekili Cafer Mutlu, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Başkan ve Temsilcileri, ilçe protokolü, basın mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri’nin verdiği konserin ardından kortej yürüyüşü ile çevre düzenlemesi, bakım ve onarımı Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığınca tamamlanan Aydoğdubey’in mezarının bulunduğu türbe ziyaret edilerek, dualar eşliğinde açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra programın düzenlendiği alana geçilerek burada Koyunhisar Mahallesi Muhtar Vekili Cafer Mutlu programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Açılış konuşmasının ardından Belediye Başkanı Süleyman Çelik misafirlere hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Çelik, Koyunhisar Zaferinin 713. Yıldönümü, Aydoğdubey’i Anma Programı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Aydoğdubey Türbesinin açılışı sebebiyle düzenlenen programda yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi;

“Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşunda, Yenişehir’in başkent olmasında, Osmanlının Bursa’ya ve batıya doğru ilerlemesinde 27 Temmuz 1302 yılında Bizanslılara karşı büyük bir zaferle kazanılan Koyunhisar Savaşı’nın önemi büyüktür. Bu zafer sonuncunda Bursa’ın kuzeyi hariç üç tarafı Osmanlı topraklarıyla çevrilmiş, Osman Gazi ününe ün katmış ve Anadolu’nun dört bir yanından gönüllüler Osman Gazi komutasındaki Osmanlı ordusuna katılmışlardır.

Ancak bu önemli zaferin sevinci Osman Gazi ve arkadaşları tarafından buruk yaşanmıştır. Çünkü bu savaşta verilen 250 şehidin arasında Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin kardeşi Gündüz Bey’in Osman Gazi tarafından bizzat yetiştirilerek pek çok savaşa katılmış oğlu Aydoğdu Bey de bulunuyordu. Osmanlı’nın kuruluş dönemi kahramanlarından Aydoğdu Bey’i ve bizlere bu cennet vatanın ulaşmasında emekleri geçen tüm şehitlerimizi Koyunhisar zaferinin 713. Yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum. Allah onlardan razı olsun.”

Başkan Süleyman Çelik’in konuşmasının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Abdülkadir Karlık, yaptığı konuşmada, “Bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ederken, Osmanlı tarihinin en önemli savaşlarından birinin yaşandığı bu önemli mahallemizde bizleri buluşturan, Yenişehir Belediyesi ve Koyunhisar Mahallesi Muhtarlığı’na teşekkür ederim” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından, Koyunhisar Zaferinin 713. Yıldönümü ve Aydoğdubey’i Anma Programı, okunan Kuran-ı Kerim ve Mevlidi Şerif ile son buldu.

Daha sonra Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, Ak Parti İlçe Yönetimi ve Belediye Meclis Üyelerimizle birlikte, rahatsızlığı nedeniyle programa katılamayan Koyunhisar Mahalle Muhtarı Sadullah Ergül’ü evinde ziyaret ederek kendisine geçmiş olsun temennisinde bulundular.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Koyunhisar Zaferi’nin 713. Yıldönümünde Aydoğdubey Anıldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.