METİP alanlarında incelemelerde bulundular

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Tıp Fakültesi, Fen-Edebiyat fakültesinden akademisyenler ile birlikte ilçedeki Mevsimlik Tarım İşçilerinin konakladığı METİP alanlarında incelemelerde bulundu.

Mevsimlik Tarım İşçilerinin Barınma Alanlarının Tasarımı ve Organizasyonuna Yönelik bu çalışmanın araştırma konusu; mevsimlik tarım işçilerinin barınma koşullarının iyileştirilmesine yönelik BİT destekli barınma ve yerleşim modeli önerisinin geliştirilmesi olarak belirtildi.

Mevsimlik tarım işçilerinin fiziksel ve sosyal ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde karşılayabilecekleri yaşam alanlarına sahip olmaları için Bursa Uludağ Üniversitesi’nin farklı fakültelerine mensup akademisyenlerden oluşan araştırma ekibi ile TUBİTAK destekli bir araştırma projesi gerçekleşmekte olup konuyu bütüncül bir yaklaşımla ve katılımcı yöntemlerle ele alarak mevsimlik tarım işçilerinin barınma koşullarının ve yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi hedeflenmektedir.

Yılın yaklaşık 7-8 ayı ikamet ettikleri yerlerden ayrılarak çalışacakları bölgelere göç eden mevsimlik tarım işçilerinin bir kısmı aileleri ile birlikte ikamet adreslerine uğramaksızın Türkiye’nin farklı bölgelerinde gezerek çalışmaya devam etmektedirler. Bu uzun göç süreci; barınma koşulları, yaşam koşulları, sağlık, gündelik hayat, sosyal ilişkiler, yerel ve geleneksel alışkanlıklar gibi birçok yaşamsal problemi de beraberinde getirmektedir.

.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
METİP alanlarında incelemelerde bulundular
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.